Nyní nastaly první dohody s městem. To si od výstavby nového zdroje energie slibuje levné dodávání elektřiny pro krytý plavecký bazén.

Napojí se přímo na elektrárnu
„Velkým přínosem pro město je především samotná výroba a následný odkup elektrické energie. Provozovatelé se zavázali, že připojí plavecký bazén Na Zálabí přímo na vodní elektrárnu a umožní tak prodej energie v cenové relaci kolem 1,25 Kč/kWh. Tím by vznikla velká úspora při spotřebě elektrické energie,“ uvedl místostarosta Roudnice Michal Cihla. Dalším bonusem, kterým podle něj chtějí provozovatelé přispět, je vybudování tepelného výměníku pro dodávku teplého vzduchu na vytápění plaveckého bazénu.

„Pokud si uvědomíme, že provoz plaveckého bazénu stojí město ročně 8,5 mil. Kč, jsou tyto aktivity zcela průlomové. Počítáme s výraznou roční úsporou.
Zavedou kabel až do zámku

„Kromě toho chtějí provozovatelé protáhnout kabel také do zámku a napájet jej levnou elektřinou, pokud město dostojí závazku jeho využitelnosti,“ dodal Cihla.

Společnost RenoEnergie znění této dohody potvrdila. „Ano, tuto informaci mohu potvrdit,“ řekl včera Deníku zástupce společnosti Josef Rubáš.