Na návštěvníky letošních slavností čeká vskutku náročný úkol. Zatím je přihlášeno 27 pivovarů a nabídka piv a pivních speciálů bude obrovská. Podle informací jednotlivých pivovarů, žádný nepředstaví pouze jeden druh piva, takže snaha ochutnat všechna ovocná, ochucená, svrchně či spodně kvašená, pšeničná, ležáky a ostatní speciality se zdá být úsilím zcela nadlidským. Počet pivovarů ještě není konečný a z minulých let víme, že se některé hlásí doslova na poslední chvíli.

Velmi nás těší stoupající zájem mini a malých pivovarů, který každým rokem roste. Zejména proto, že právě jim byly slavnosti od prvopočátku určeny. Nízkou cenou za umístění stánku a osobním přístupem se snažíme vytvořit těmto účastníkům příjemné prostředí a poskytnout vhodné podmínky nejen pro prodej samotného piva, ale především pro náležitou propagaci jednotlivých značek. Loga všech pivovarů budou letos umístěna přímo na pódiu a jejich zástupci budou mít možnost je za pomoci moderátora na pódiu i osobně představit. Do 13. července evidujeme 16 přihlášek v této kategorii.

Bavič a moderátor programu NASTY (Petr Cerha, který) bude programem po celý den provázet má připravenou řadu soutěží nejen o ceny pivovaru Klášter. Soutěžit se bude v mnoha netradičních pivních disciplínách nebo například o prvenství v množství různých ochutnaných piv. Dále máme připravenou hlasovací soutěž o BEST pivovar, kde rozhodnou hlasy spokojených pivařů a pivařek.

Věříme, že kvalitní hudební program opět přiláká dostatek návštěvníků. I tento počet postupně vzrůstá, což bylo v minulosti důvodem k přestěhování pivních slavností z prostoru bývalého pivovaru na Tyršově náměstí do centra města.

O zajímavou hudební nabídku se od 13 hodin do půlnoci postupně postarají: LUCIE revival, Wono sito sedne, Rybičky 48, Prowizorium, Michal Hrůza, 100 Legs a Markýz John.

Nezapomínáme ani na dětské návštěvníky v doprovodu rodičů – i pro ně jsou nachystány speciální atrakce a zábava.

Hostem akce je promo autobus Tullamore Dew s ochutnávkou irské whisky.

Nezapomeňte, v Litoměřicích mít žízeň nebudete.

Hasit ji budou:
Bakalář/Rakovník, Rampušák/Voděrady, Mordýř/Dolní Ředlice, Slepý krtek/Ujkovice, Monopol/Teplice, pivovar Žatec, Nymburk, Nová Paka, Klášter, pivovar Krčín/Sedlčany, Černá Hora/Brno, Rohozec, Mostecký kahan, Bernard, Padochov/Oslavany, Starokladno, Minipivovar Lounský žejdlík, pivovar Černá Hora/Brno, Zámecký pivovar Břeclav, pivovar Nová Paka, Klášter, Rohozec, Chýně, Lužiny, Lobkowicz, Konrád/Vratislavice n. N., U tří růží/ Praha, Bílá Labuť / Litoměřice, Podřipský rodinný pivovar/Roudnice n. L., pivovar Antoš-Golem/Slaný a další.

Vstupenky budou k dispozici na 3 pokladnách v místě konání akce. Základní vstupné je 80 Kč, děti do 15-ti let a důchodci platí 60 Kč, děti do 110 cm mají vstup zdarma.

MKZ Litoměřice