„Chceme, pokud je to možné, co nejméně měnit dopravní značení ve městě. Situaci letos navíc komplikují výkopové práce, proto se snažíme o co nejmenší zásahy," uvedla vedoucí Městských kulturních zařízení v Litoměřicích, které slavnosti pořádají, Věra Kmoníčková.

Již od pátečního pozdního večera bude však uzavřen středový prostor náměstí včetně míst určených pro parkování, který ohraničí prostor konání akce. „Prosíme obyvatele města, aby z bezpečnostních důvodů nevstupovali do vyhrazeného prostoru a umožnili tak bezproblémovou instalaci stánků, pódia a technických zařízení," dodala Věra Kmoníčková

Pro vstup na slavnosti budou sloužit tři pokladny: naproti České spořitelně, v ulici Novobranská a u domu U Pěti panen v horní části náměstí. Vstupné na celodenní program je 80 korun, důchodci a děti do 15 let platí 60 korun, děti do 110 cm, pejsci a kočárky mají vstup zdarma.

Soutěž o lístky

S Litoměřickým deníkem se na litoměřické pivní slavnosti můžete dostat zcela zdarma. Stačí do pátečních 12 hodin správně odpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Odpovědi zasílejte na e-mailovou adresu jaroslava.bruzlova@denik.cz.

Otázka zní: V kolik hodin oficiálně startuje program?