Řidiči tak získali pro zaparkování svého automobilu či motocyklu upravené místo za přijatelnou cenu parkovného. Povrch je zčásti vydlážděný, zčásti s asfaltovým povrchem.

„Dílo v hodnotě 4,5 milionu korun dokončila firma DAPS v dobré kvalitě a v dohodnutém termínu. Parkoviště, které má nově jen jeden vjezd, pojme 45 vozidel, tři místa jsou vyhrazená pro handicapované řidiče s příslušným průkazem, uvnitř byly vysázeny vzrostlé stromy. Důležité je, že spolu s novým povrchem získalo odvodnění, které tu chybělo a tudíž se za nepříznivého přeměnilo v blátivý terén. Zavedenou novinkou je také osvětlení," uvedl Ladislav Pošík, stavební technik odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích.

Po Novém roce se na další vyhrazené místo vrátí prodej grilovaných kuřat. Bohužel o obnově veřejného WC se zatím neuvažuje. Podle našich informací bylo málo využívané a pro město ztrátové. Možná, že se zkulturněním přilehlého prostoru a zaplněním parkoviště by se i o ně zvýšil zájem ze strany řidičů, turistů a kolemjdoucích.