Letos totiž uplyne 1210 let od první písemné zmínky o Ohři. Centrum cestovního ruchu připravilo ve spolupráci s partnery zábavné odpoledne pro celou rodinu v areálu veslařského klubu na Střeleckém ostrově, které bude slavnostně zahájeno ve 13 hodin.

Plavení voru

O půl hodiny později se můžete podívat na ukázku plavení voru po Labi a od 14 hodin zahraje a zazpívá Rosťa Pechoušek. Symbolické vlévání Ohře do Labe proběhne úderem 15. hodiny za účasti zástupců litoměřického biskupství. Následný křest nových lodí veslařského oddílu vystřídá veslařská exhibice.

Historický vlak

Na akci mohou lidé přijet do Litoměřic speciálně vypraveným historickým motoráčkem Klubu železničních cestovatelů, a to jak od Lysé nad Labem a Mělníka, tak i z Ústí nad Labem.

„Pro děti bude k dispozici skákací hrad, výtvarné dílničky a pobaví je veselí vodníci Ohřínek a Polabáček. Akci zpestří putovní výstava o řece Ohři i čtení z knihy Báje a pověsti řeky Ohře. Zájemci dostanou příležitost vyzkoušet si veslařský trenažér, prohlédnout veslařský klub nebo otestovat automobil značky Volkswagen Touran prezentovaný společností Horejsek," doplnila informace marketingová manažerka CCR Martina Vondráková.

„Holzmann" Šír

Program vyvrcholí v litoměřickém hradu, kde v 19 hodin začne divadelní představení Davida Šíra „Včera, dnes a zítra aneb Nové scénky Felixe Holzmanna", které ukončí oslavy a završí turistickou sezónu. Právě v hradu totiž byla na začátku letošní turistické sezóny instalovaná úspěšná výstava, která je vzpomínkou na nezapomenutelného komika Felixe Holzmanna. Od května do konce září ji zhlédlo téměř šest stovek návštěvníků.

Vstup zdarma

Vstup na oslavy řeky Ohře na Střeleckém ostrově, ani na divadelní představení v hradu nebude zpoplatněn. Pořadatelé však upozorňují, že vstupenky do hradu si je nutno vzhledem k omezené kapacitě sálu nejpozději do dnešních 17 hodin rezervovat.

Eva Břeňová