Krajský úřad Ústeckého kraje dal za pravdu odpůrcům stavby, občanskému sdružení Nové  Klapý. To se loni odvolalo kvůli vydání územního rozhodnutí pro budoucí servisní a obchodní středisko automobilky Volvo.

„Po předběžném posouzení podnětu a dále pak odpovídajících podkladových materiálů dospěl krajský úřad k závěru, že lze mít důvodně za to, že část Územní plán Lovosice, týkající se regulace využití plochy Z18 na pozemku p.č. 2500/1 v k.ú. Lovosice, byla vydána v rozporu s právními předpisy," stojí v usnesení odboru územního plánování a stavebního řádu krajského úřadu.

„V celé kauze napadení nového územního plánu města jde o názor, co je podstatná změna a co není podstatná změna. V době rozhodování o územním plánu platila jiná metodika, než podle které rozhodoval krajský úřad," tlumočila stanovisko vedení lovosické radnice Jana Hejdová. „Město v současné době připravuje stanovisko k zahájenému přezkumu. Město nikoho nepoškodilo a pořizovatel rozhodl o tom, že to je nepodstatná změna."

„Jak je to v našem státě  běžné, zákony nejsou napsány jednoznačně, tak aby si je člověk mohl vykládat pouze jedním způsobem," dodala Jana Hejdová. Kraj vidí pochybení lovosické radnice i v tom, že občany obešla.