„Důvodem je probíhající rekonstrukce trati, v rámci níž dojde i k opravě přejezdu,“ vysvětluje Radim Tuček z městského úřadu. Znovu otevřít mají přejezd nejpozději 30. června ve 20 hodin. Objížďka povede ve směru na Žitenice ulicemi Na Valech, Osvobození, Nerudova a Husova, v opačném směru pak ulicemi Dalimilova, Sokolovská, Osvobození a Na Valech. Uzavírka přejezdu se projeví i v městské (MAD) a krajské autobusové dopravě (DÚK).

Linka A MAD vynechá zastávku Nemocnice - hlavní vstup. Zastávka Katastrální úřad bude obsluhována pouze ve směru k nemocnici linkami B a C. Zastávka Daliborova nebude v termínu oprav obsluhována vůbec. „Vzhledem k objízdným trasám může docházet ke zpoždění spojů,“ upozorňuje Josef Landa z městského odboru dopravy a silničního hospodářství.

Z tvorby Michala Junka
Pozor na ženy, varují Junkovy fotky. Za memento má kauzu Depp versus Heard

Objízdné trasy využijí také autobusy linky DÚK číslo 552621, 552622, 522623 a 522624. Spoje pojedou ve směru na Žitenice ulicemi Na Valech, Osvobození, Nerudova, Husova a Žitenická. V opačném směru z ulice Žitenická vlevo do nemocnice, následovat budou zastávky Nemocnice - hlavní vstup, K interně, Žitenická, Dalimilova, Sokolovská, Osvobození a Na Valech.