Vylepšit je třeba i podmínky pro cyklisty. Dále chybí zázemí pro pohybové aktivity především v zimním období. To jsou některé závěry, jež vyplynuly z veřejné diskuse, kterou město uspořádalo v úterý v sále hradu na téma „Co děti, mají si v Litoměřicích kde hrát?".

„Cílem setkání bylo identifikovat potřeby občanů Litoměřic v oblasti rozvoje aktivit pro rodiny s dětmi, protože v anketě i v sociologickém průzkumu pořádaném po loňském diskusním fóru se toto téma umístilo na pátém místě," poukázal na smysl akce místostarosta Pavel Grund.

Veřejná diskuze na téma prorodinných aktivit byla určena pro rodiče, prarodiče, organizace zabývající se volnočasovými aktivitami, poskytovatele služeb, podnikatele, aktivní občany apod. Diskutovat přišlo 42 účastníků.

V úvodním bloku představila Denisa Dobešová z Oddělení komunitního plánování sociálních služeb Městského úřadu Litoměřice organizace a aktivity, které jsou v oblasti prorodinných aktivit vyvíjeny. Je jich celá řada – od akcí pořádaných knihovnou, domem dětí a mládeže, technickým klubem mládeže, různými spolky, kluby, příspěvkovými organizacemi města, až po kampaň města určenou právě rodinám.

„Výstupy předáme vedení města a budou zveřejněny na webu http://zdravemesto.litomerice.cz/," upozornila Rita Vlčková z oddělení projektů a strategií městského úřadu. Veřejná diskuse byla podpořena z projektu READY 21 z Programu švýcarsko–české spolupráce MŽP.

Eva Břeňová