Společně se jim podařilo vykoledovat do kasiček finanční částku 117 345 Kč (což je pouze o 760 Kč méně než v roce 2013, když byl největší výtěžek z celé historie sbírky).

„Z dosaženého výsledku máme velikou radost, takový výtěžek jsme vůbec nečekali. Počasí sice bylo lepší, než po minulé roky skoro vůbec nepršelo, nemrzlo a nefoukal vítr, ale není právě nejpříznivější doba. Každý šetří a obrací korunu v ruce, než jí vydá. Za dosažený výsledek vděčíme především koledníkům. Dokázali přesvědčit lidi, že i v složitém období nesmíme myslet pouze na sebe, ale musíme pomáhat těm, kteří jsou na tom hůř než my," řekla po sečtení sbírky koordinátorka Zdenka Pětníková.

Tři králové na ŘípuKoledníci zamířili s novoročním přáním a požehnáním také za obyvateli domovů pro seniory, domů s pečovatelskou službou a pacienty léčebny dlouhodobě nemocných. „Do těchto zařízení chodíme s cílem potěšit a rozptýlit seniory a nemocné lidi, vyloudit úsměv na jejich tvářích, což se nám skutečně daří. Je to pro nás a malé koledníky velká odměna. Naši návštěvu ohlašujeme vždy s dostatečným předstihem, abychom nikoho nepřekvapili, zbytečně nestresovali," prozradila něco ze zákulisí sbírky Marcela Lysáčková.

Kromě návštěvy měst a obcí se tři králové letos poprvé vydali i na bájnou horu Říp. Položili zde základ nové tradice, kterou bude od letošního roku farní charita dodržovat. Část výtěžku (65%), který připadne FCH Roudnice n. L., bude použit na zajištění provozu Azylového domu pro ženy a matky s dětmi v Domově sv. Josefa v Roudnici n. L. a charitního šatníku v letošním roce.

Tři králové zpívají koledu.