Koupaliště, které mělo být již v tuto dobu hotové, teď konečně podlehlo těžké technice. Práce jsou v plném proudu. Hotovo má být koncem října. Musí.

„Je slíbeno, že do konce října bude koupaliště hotové. Jinak to ani nejde, protože pokud se práce nestihnou dokončit v termínu, město přijde o dotaci. Letos totiž končí projektovací období," upozornil starosta Ryšánek.

Štětské koupaliště nepatří k bezproblémovým projektům. Jeho stavba se pozdržela kvůli chybné projektové dokumentaci. A to ne pouze jednou.

„Chyba se stala už na začátku, kdy byla zadávací dokumentace špatně vypracovaná a musela se tak už jednou předělávat. Když jsme projekt přebírali prvně, zjistili jsme, že nějaké položky chybí nebo nejsou oceněné," uvedl před časem starosta Ryšánek.

Na projektové dokumentaci pracovala také firma Screening. Další problémy nastaly, když projekt přebrala dodavatelská firma Strabag a. s. a zpracovala vlastní prováděcí projektovou dokumentaci, cena se od původních 38 milionů vyšplhala na celých 52 milionů korun.

Firma Strabag to odůvodnila tím, že zadávací dokumentace neodpovídá statice. Po domluvě města s firmou Strabag se cena ustálila na 43 milionech korun. Celý proces však stavbu koupaliště pozdržel o půl roku.

„Od roku 2011 platí nová hygienická vyhláška. A právě kvůli ní se do projektů musely zahrnout nové objekty. Rozpočet samotného projektu se tak navýšil o 4 miliony. Pochybení visí na původním projektantovi. Bude se tedy reklamovat projekt," vysvětlil starosta Ryšánek.

V současné době je na místě rekonstrukce městského koupaliště podle starosty  téměř každý třetí den stavební dozor. „Hladina nového bazénu bude o 55 centimetrů výš než byla původně. I tobogán bude muset projít úpravami. V těchto dnech také přivádíme novou kanalizaci. Na stavbě doposud nenastaly žádné komplikace," prozradil na místě pracovník zhotovitelské firmy.