O neexistující sportovní hale se na litoměřické radnici hovoří dlouhodobě, tento záměr je dokonce jedním ze stmelujících prvků současné neformální koalice ODS, ČSSD a SZ. Do konce volebního období se však asi sportovní hala nepostaví.  Zda začnou alespoň přípravy, je rovněž  nejisté. Při pohledu do rozpočtu města na rok 2013 však vyplývá, že se s realizací haly nepočítá.

V Litoměřicích je přitom jediný objekt, který je schopen plnit účel sportovní haly, což je tělocvična základní školy U Stadionu. „Je ovšem zřejmé, že při realizaci soutěže jiného sportu než basketbalu, jsou s využitím velké potíže," stojí v zápise z komise územního rozvoje.

Náklady na vybudování klasické sportovní haly by byly nad rámec městského rozpočtu. „V této souvislosti se uvažuje také o možnosti budování montované haly,"   shodli se členové komise.

Sportovní hala by měla v budoucnu stát v litoměřické lokalitě Kocanda u fotbalového hřiště. Místo haly však peníze mohou plynout fotbalistům. Fotbalový klub totiž chce budovat tréninkové hřiště. Podle místostarosty Václava Červína městští radní  souhlasí s tím, aby zástupci fotbalistů požádali o dotaci.