Ten účastníky vedl z krajského města přes nejvyšší horu Českého středohoří až do cíle ve Rtyni nad Bílinou. Letošního ročníku akce, která byla součástí projektu České unie sportu ČUS Sportuj s námi, jehož mediálním partnerem je Deník, se zúčastnilo 542 zájemců všech věkových kategorií.

„V cíli jsme rozdávali diplomy a a kromě toho také každý, kdo dorazil a prošel předtím kontrolou na Milešovce, dostal odznak a občerstvení. Zpátky účastníky svážely objednané autobusy,“ vyprávěl organizátor pochodu Tomáš Tkáč.

Stromy v blízkosti skládky zbělaly, uschly a odpadla jim kůra. Zřejmě to způsobilo zasolení podzemních vod.
Skládka Vrbičany: Jedy z ní neunikly

V ústeckém regionu má Noční pochod na Milešovku dlouholetou tradici. „Chodilo se už za minulého režimu přišlo třeba i tisíc turistů. Tehdy se vyráželo pravidelně 17. listopadu, na Mezinárodní den studentstva. Byly i časy, kdy nás chodilo méně, ale v posledních letech je nás pravidelně zase přes pět set. Letos jsme navíc měli skvělé počasí a pochodníkům svítil na cestu úplněk, bylo to nádherné. Jsem si jistý, že by Hanka měla velkou radost,“ řekl Tomáš Tkáč.

Letošní ročník opět ukázal, že je tradiční noční pochod vhodný skutečně pro všechny bez rozdílu věku. V cíli se tak ze zdolání 25 kilometrové trasy a odměny v podobě diplomu, odznaku a sladké tyčinky radovali nejen dospělí, ale také dvě šestileté děti, které byly nejmladšími účastníky.

Den lovosických autorů.
FOTO: Autoři z Lovosic ukázali, co umí