Litoměřický potápěčský klub Kraken přišel v listopadu 
o veškeré potápěčské vybavení. To jeho členové zanechali po předváděcí akci v autě, které zaparkovali před domem. Volkswagen plný výbavy za více než 200 tisíc  korun však již nespatřili. Veškerou výstroj shromažďovali přes dvacet let. Kvůli chvilce nepozornosti přišli o vše. Rozhodli se zabojovat a shánět dotace na nákup výbavy nové. Pomoc slíbil svaz potápěčů, ale také město. To klubu „při-kleplo" 76 tisíc korun.

„Situace klubu byla mimořádná. Proto jsme se rozhodli  finanční prostředky mimořádně uvolnit. Rozpočet města disponuje penězi, které jsou přímo určené podpoře tělovýchovných organizací. Na základě žádosti klubu, který přišel o veškerou výbavu, jsme se rozhodli vyhovět a dotaci poskytnout," prozradil radní Litoměřic Václav Červín.

„Finanční částka, kterou od města obdržíme, pokryje nákup dvou až tří kompletních výbav. Přibližně stejnou částkou přispěl také Svaz potápěčů České republiky. Doposud jsme se snažili pořídit dětem tu nejzákladnější výstroj," informoval Šíf. Podle jeho slov si klub velmi váží také pomoci bývalých kurzistů a rodičů.  „Zatím jsme doplnili třetinu odcizené výstroje. Zbytek nás čeká letos. Finanční dotace nám tak významně pomohou." Zbylé peníze potřebné k doplnění výbavy pro „malé potápěče" bude klub shánět u sponzorů.

Šance, že se odcizená výbava najde, je nepatrná. „Výstroj zmizela i s Volkswagenem Transporterem. Ten je stále v pátrání. Ve většině případů, pokud se auto nenajde v dohledné době, je velká pravděpodobnost, že je již rozebrané na náhradní díly. Pro srovnání – za uplynulý rok bylo u dvoustopých vozidel, tedy aut, objasněno pouze 19% případů krádeže," sdělila litoměřická policejní mluvčí Pavla Kofrová.