Odpoledne se vlajka zatřepetala i na lovosické radnici. Většina starostů měst se vyjádřila ke kampani v tom smyslu, že samospráva má jiné starosti, než se věnovat protestům na mezinárodní úrovni. Na ty by se měly zaměřit vládní orgány a mezinárodní organizace.

„Již řadu let se Město Litoměřice připojuje ke kampani, jejímž cílem je poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu. Vyjadřujeme tak nutnost podpořit demokracii, svobodu a dodržování lidských práv. Skutečnost, že je tato potřeba stále aktuální, potvrzují znepokojivé události, jež se v poslední době odehrávají i v dalších zemích," uvedl k vyvěšení vlajky starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

„Soucítím s lidmi, kteří žijí v útisku, ale naše městská rada na svém zasedání rozhodla, že se k mezinárodní kampani nepřipojí. Nepamatuji, že by v minulosti naši předchůdci tak činili," uvedl Pavel Kundrát, starosta města Úštěk.

Vlajka Tibetu je každý rok vyvěšována jako symbol sounáležitosti s utlačovanými Tibeťany. Tibetské národní povstání proti rudé okupaci započalo 10. března 1959, kdy v hlavním městě Tibetu – Lhase – propukla revolta odpůrců čínského komunistického režimu. Při povstání bylo zabito přes 86 000 Tibeťanů.

Podobný závěr uvedl i starosta města Štětí Tomáš Ryšánek. Také rada města Roudnice rozhodla, že tibetská vlajka na radnici viset nebude. „Ani u nás to nebyla tradice. Pokud tomu tak někdy bylo, pak vždy na žádost veřejnosti, tentokrát jsme žádný impulz nezaznamenali," sdělil mluvčí města Jan Vancl.

„Loni jsme se otázkou připojení k mezinárodní kampani věnovali v zastupitelstvu, letos v radě, ale v obou případech bylo doporučeno se nezúčastnit," prozradila starostka Třebenic Martina Patrovská.

V loňském roce vlajka Tibetu vlála na radnici v Budyni, letos ne. „Rada to zvažovala, ale nakonec rozhodla, že se ke kampani nepřipojí. Těch signálů bylo zespodu už spousta, myslíme si, že jsou na řadě vyšší místa," uvedl starosta Petr Medáček.

„Nikdy jsme tibetskou vlajku nevlastnili. Ne že bychom s Tibeťany necítili jejich křivdy, stejně bychom mohli vyvěšovat ukrajinskou vlajku nebo některého afrického státu," říká Daniel Trapani, starosta Terezína.

Tibetskou vlajku nemá ve svém inventáři ani radnice v Bohušovicích. Tibetská vlajka nevisela ani na radnici v Hoštce nebo v Libochovicích, kde ovšem jeden z obyvatel sympatizuje s tibetským lidem a na svém domě má jeho vlajku vyvěšenu celoročně.