Jednoho z letů akrobatického týmu se účastnila také zpěvačka Jana Kratochvílová. Také další návštěvníci byli z akce nadšení. „Při akrobatických kouscích, které piloti předváděli, se mi doslova tajil dech. Bylo to něco úžasného. Moc pěkná byla i podívaná na historická letadla,“ svěřila se návštěvnice Zdeňka s tím, že její vnuk byl naopak nadšený ze strojů Armády České republiky a to hlavně z burácejících gripenů, které na úvod programu po oba dva dny nad letištěm přelétaly. I letošní ročník však provázely dopravní komplikace. Už dopoledne se na silnici u letiště začaly tvořit dlouhé kolony. 

Sobotní program 14. ročníku Memorial Air Show v Roudnici nad Labem.
FOTOGALERIE: 14. ročník Memorial Air Show

Jako vydařený zhodnotili 14. ročník Memorialu Air Show jeho organizátoři. „Vše proběhlo naprosto v klidu. Až jsme z toho sami překvapení,“ svěřil se za tým pořadatelů Lukas Wünsch s tím, že z avizovaných strojů chyběl kvůli poruše na podvozku jen letoun Catalina. „Nahradili jsme ho ale Boeingem Stearman,“ doplnil.

Na letišti pod horou Říp byl k vidění například stíhací letoun P 51 Mustang, který dorazil z Francie. Tento historický kousek sloužil během druhé světové války spojencům ve Vietnamu a byl tu i dvoumotorový bombardér B 25 Mitchell, se kterým dorazil rakouský Red bull team.

Nechyběli ani veteráni z Východní fronty druhé světové války. Konkrétně Jakovlev Jak 11 a stíhací letoun Jak 9.

Memorial Air Show 2017 v Roudnici nad Labem
AIR SHOW: Seskoky parašutistů i vyhlídkový let kolem Sněžky

Retro vzpomínku na létání s Českými aerolinkami v 50. letech minulého století si za osm set korun mohli vychutnat lidé, kteří využili nabídky čtvrhodinových vyhlídkových letů v třicetimístném letadlu Lisunov Li-2, známém jako Dakota. To do Roudnice dorazilo z Maďarska.

Letošní ročník připomněl 100. výročí použití letectva jako bojového prostředku, 100. výročí vstupu USA do bojů 1. světové války, 100. výročí vítězné bitvy ČS legií u Zborova a 75. výročí vstupu USA do leteckých bojů v Evropě.

Memorial Air Show, která se v Roudnici nad Labem koná vždy po dvou letech už od roku 1991, zařadil Ústecký kraj mezi významné akce v programu Rodinné stříbro.