„Pro město Lovosice byl závod Agrofert Run premiérou, která se dle mého názoru a reakcí malých i velkých účastníků velmi vydařila. Kromě dětských běhů, 2kilometrového běžeckého happeningu s účastí 324 běžců a Desítky okolo komína s 231 závodníky byla v programu rodinná bojovka a hasičská show," dodává Petr Cingr, generální ředitel společností Lovochemie a PREOL, které rodinný den v Lovosicích uspořádaly.

Petr Cingr startoval i hlavní závod celého dne – běh na 10 kilometrů. „ Hodně mě překvapilo, že nejrychlejší běžec Ondřej Fejfar celou trať zdolal ve výborném čase 32:48 minut, dalších 27 běžců včetně dvou žen běželo závod do 40 minut, všichni závodníci mají můj obdiv. Pro atraktivitu závodu jsme volili i netradiční prostředí, běželo se areálem chemičky," dodal Cingr.

Agrofert Run v Lovosicích

V rámci Rodinného dne se uskutečnila i komentovaná prohlídka areálů společností Lovochemie a Preol. Právě Preol přitom v minulých dnech otevřel nový závod na zpracování jedlého oleje z řepky.

„Areál si prohlédly desítky návštěvníků. Hlavní zájem byl ale o sport. Bylo vidět, že v Lovosicích a v okolí žije mnoho sportovních nadšenců různých věkových kategorií, do běhů se ale přihlásili i účastníci např. z Prahy, Děčína, Mostu, Kladna či Jablonce nad Nisou. Podobné akce regionálního či většího rozsahu Lovosicím chybí. Agrofert Run se sem proto v příštím roce nejspíše vrátí," uvádí Libuše Tomanová, vedoucí personálního oddělení společnosti Lovochemie. A rovnou upozorňuje na to, že zkrátka nepřišli ani místní senioři.

Agrofert Run v Lovosicích

„U příležitosti běžeckého závodu předala Nadace Agrofert šek na 250 000 Kč pečovatelskému domu v Lovosicích. Několik jeho obyvatel dokonce přišli podpořit závodníky, takže jsme tu měli všechny věkové generace," uzavírá Tomanová.

Pokud jste se sami Rodinného dne v lovosickém Lesoparku Osmička zúčastnili, můžete fotky z akce a výsledky časomíry najít na www.agrofertrun.cz nebo na facebookovém profilu Agrofert Run. Tento běžecký seriál má před sebou ještě poslední zastávku, a to 19. 9. 2015 v Přerově.