V dalších dnech se děti v Divadle Karla Hynka Máchy mohou těšit na několik představení. V sobotu ožije sál divadla pohádkou plnou humoru, ale i napětí. Představení Šípková Růženka zajistí Divadlo Kejkle. V neděli oblíbený tým Divadla Evy Hruškové a Jana Přeučila překvapí veselým i poučným kontaktním představením Čert a Káča.

„Autor loutek nedělní pohádky Čert a Káča Jaroslav Doležal své loutky kouzlí poctivě jako za starých časů – svými dláty a ze dřeva. Po pohádkách bude následovat výtvarná dílna,“ zvou pořádající Městská kulturní zařízení.

Setkání na Mírovém náměstí v Litoměřicích na podporu Ukrajiny.
FOTO, VIDEO: Lidé v Litoměřicích vyjádřili podporu válkou zasažené Ukrajině

Program bude pokračovat ještě od pondělí do středy, kdy do divadla zavítají zejména děti z místních mateřských škol. V pondělí je čeká pohádka CziDivadla O princezně, Luciášovi a makových buchtách. V úterý 8. března divadlo nabídne pohádku Dřevěného divadla Jana Hrubce – Aladinova kouzelná lampa.

„Festival bude zakončen více než velkolepě. Do Litoměřic přijede Víťa Marčík – svérázná osobnost divadla 20. století. V jeho podání se klasické pohádky mění ve studnici vtipů a gagů. Jeho kočovné divadlo je známé ve všech koutech republiky. Je totiž nezapomenutelné. Pro děti z litoměřických mateřských škol si divadlo Víti Marčíka na středu připravilo pohádku Popelka,“ dodávají organizátoři.

Program Litoměřického loutkového festivalu
Sobota 5. 3. od 15 hodin - Divadlo Kejkle, Šípková Růženka
Neděle 6. 3. od 15 hodin – Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila, Čert a Káča
Pondělí 7. 3. od 8.30 hodin - CziDivadlo, O princezně, Luciášovi a makových buchtách
Úterý 8. 3. od 8.30 hodin – Dřevěné divadlo, Aladinova kouzelná lampa
Středa 9. 3. od 8.30 hodin – Divadlo Víti Marčíka, Popelka
Vstupné na jednotlivá představení je 90 korun.