„Rada města na svém posledním jednání schválila dodatek ke smlouvě o zpracování projektové dokumentace k provádění stavby. Jde o prodloužení termínu jejího dokončení do 31. května. Měření akustiky v učebnách a předně pak v sálech totiž ukázalo, že stavební i prostorovou akustiku bude třeba řešit detailněji a lépe. Květnový termín již má být konečný," uvedla vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu Litoměřice Andrea Křížová.

Zpoždění přípravy dokumentace ale na stěhování ZUŠky vliv mít nebude.

Muzikanti ZUŠ Litoměřice

„Původně jsme očekávali, že dotační titul, v němž bychom se mohli ucházet o příspěvek na rekonstrukci budovy, bude vypsaný na konci letošního roku. Zájmové a umělecké vzdělávání je však nyní trochu v pozadí zájmu. Vypadá to tedy, že se tak stane až v roce 2017," sdělila Andrea Křížová.

Náklady na nutné úpravy zatím nechtěla odhadovat. „Čekáme, jak se vyjádří požárníci a především hygiena. Až po prodiskutování připomínek všech dotčených orgánů a odsouhlasení finálního řešení rekonstrukce bude jasné, kolik práce budou stát," dodala vedoucí odboru.