ZDRAVOTNICKÉ SLUŽBY ZŮSTANOU ZACHOVANÉ

„Rozsah poskytovaných zdravotních služeb zůstane zachovaný. Stejně tak nemocnice bude i nadále ve stoprocentním vlastnictví města Litoměřice," poznamenal Lončák s tím, že jedním z hlavních důvodů tohoto kroku je nutnost zvýšit mzdové ohodnocení zdravotnických pracovníků a stabilizovat tak jejich počet s možností pro další rozvoj lékařských služeb.

Od přechodu na akciovou společnost si správní rada nemocnice, která změnu navrhla, slibuje výhodnější podmínky pro konkurenceschopnost mezi ostatními nemocnicemi v rámci Ústeckého kraje a také další úspěšný rozvoj.

Mezinárodní výstava psů v Litoměřicích.
FOTO: Chovatelé představili na tři tisíce psů a fen

POSLEDNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI

„Městská nemocnice v Litoměřicích je v rámci současné struktury sítě akutních lůžkových zdravotnických zařízení Ústeckého kraje posledním zdravotnickým zařízením s právní formou příspěvkové organizace," vysvětlil Lončák a připomněl, že samotný Ústecký kraj je akcionářem Krajské zdravotní, která spravuje celkem pět velkých nemocnic. Jako společnost s ručením omezeným funguje také Podřipská nemocnice v Roudnici nad Labem.

„Realitu tohoto konkurenčního prostředí není nutné složitě analyzovat. Jde o zařízení, která mají mnohem více možností pro vytváření motivačních podmínek s možností realizovat své záměry lépe než příspěvková organizace," dodal.

Žernosecký košt 2017
FOTO: Jedenáctý ročník Žernoseckého koštu