„Úvodní etapa rekonstrukce vodovodu, kanalizace a přípojek se v případě Kozinovy ulice dotkne úseku vymezeného od křižovatky s ulicí Čelakovského až do části ulice Dalimilova ke křižovatce s ulicí Bezručova. Další úseky ulice Dalimilova budou následovat dle postupu a reálných možností stavby," specifikoval vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Litoměřicích Jan Jakub.

Někteří obyvatelé města jsou už z uzavírek a omezení rozladění. „Všechno je rozkopané, a kde není, tak tam jsou pro změny díry jako na tankodromu. Jezdit městem je poslední dobou jen pro otrlé," postěžoval si Marek s tím, že v poslední době raději začal jezdit na kole.

Při uzavírce části Dalimilovy ulice současně proběhne i rekonstrukce rozvodů plynu a přípojek. Práce v úseku od křižovatky s ulicí Žitenická až po křižovatku s ulicí Samo Tomáška začnou zítra a potrvají do 27. června.

Po celou dobu trvání stavebních prací nebude obsluhována zastávka MHD Dalimilova, která bude dočasně přesunuta do nedaleké Husovy ulice. „Jiných zastávek se uzavírka nedotkne," ujistil vedoucí odboru dopravy.

Vzhledem k tomu, že budou autobusy obou linek MHD B a D jezdit obousměrně proti sobě ulicí Husova, musel odbor dopravy, se souhlasem dopravních policistů, omezit parkování po pravé straně ulice, konkrétně ve směru jízdy k ulici Nerudova.

Jak bude vypadat Palachova ulice po rekonstrukci
Vykáceno. Revitalizace Palachovy ulice slibuje víc parkovacích míst