Potvrdil tak své rozhodnutí vydané zhruba před rokem, proti němuž město podalo návrh na rozklad. Vzhledem k tomu, že další opravný prostředek již neexistuje, Litoměřice se začnou připravovat na vypsání nového výběrového řízení s pozměněnými podmínkami. Jde přitom o nadlimitní veřejnou zakázku s přesahem 50 milionů korun.

„Předpokládám, že se tak stane zhruba do dvou měsíců. Pokud nenastanou opětovně nová řízení o námitkách či jiné komplikace, mohli bychom mít s účinností od 1. ledna příštího roku uzavřenou smlouvu s dopravcem na následujících deset let," uvedl vedoucí Odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Litoměřicích Jan Jakub.

„Zadávací podmínky nového výběrového řízení doznají takových změn, aby byly v souladu s názory a požadavky ÚOHS. Tomu se nelíbil zejména fakt, že některá z hodnoticích kritérií byla jen těžko objektivně měřitelná, a tím hodnotitelná. Sankci za chybovost v řízení však ÚOHS neudělil," konstatovala Eva Břeňová, mluvčí radnice.

Provoz MHD zajišťuje v Litoměřicích od 1. prosince 2012 firma BusLine, a to prostřednictvím 3 autobusů na dvou linkách.

S ohledem na průběh výběrového řízení uzavřelo město se společností smlouvu i pro letošní rok, tudíž nehrozí žádné bezprostřední přerušení služby MHD v souvislosti s výběrovým řízením.