„Obvodního lékaře potřebuje každý a často se s ním vídáme, naopak migranta v našem regionu ještě nikdo neviděl.“ Tak okomentoval lídr ODS Karel Krejza výsledky průzkumu Deníku, v němž vyšlo, že obyvatele Ústeckého kraje nejvíce trápí nedostatek praktických a odborných lékařů v malých městech.

OHROŽENÁ NEMOCNICE

Proto v pátek Deník vezme Karla Krejzu a dalších sedm krajských lídrů (seznam najdete v boxu) do autobusu a vyjede s nimi do Rumburku. Právě tam totiž místní tíží nedostatek lékařů nejvíce. V ohrožení je jejich nemocnice.

„Podobný problém měla nemocnice v Žatci i v Lounech, takže se to opravdu týká celého kraje,“ uvědomuje si Hana Aulická Jírovcová, která vede v kraji do voleb komunisty.

Tímto autobusem Dopravního podniku města Ústí nad Labem pojedou volební lídři do Rumburka.Zdroj: Demík/Walter Oberländer

I poslankyně za KSČM se budete moci zeptat, jak problém vidí a jak by ho řešila. Od 16.30 hodin na rumburském Lužickém náměstí nepůjde o žádnou strojenou konferenci, ale o setkání.

Politici vyslechnou stesky místních, mohou se hned vyjádřit. Nepůjde o sliby, ale o jejich názory. Chceme čtenářům umožnit, aby se rozhodovali podle skutečných reakcí politiků a ne podle placených předvolebních kampaní.

Ilustrační foto.
Deník přiveze lídry stran za vámi! Ve středu 27. září

Lídr Realistů Jiří Hynek si myslí, že by pomohla změna postavení lékařů. „Nemůže je zatěžovat tolik administrativních úkonů, musí se věnovat hlavně pacientům,“ upřesnil svůj pohled.

BENEFITY PRO LÉKAŘE

Současní poslanci za ANO a ČSSD Richard Brabec a Jaroslav Foldyna se shodují v tom, že je třeba nalákat lékaře do našeho kraje pomocí různých výhod.

„Pokud si má lékař vybrat mezi Plzní a městem v pohraničí na severu Čech, tak mu musíme jeho rozhodování usnadnit tím, že mu zde nabídneme nadstandardní benefity,“ řekl ministr životního prostředí Brabec. „Zde selhaly centrální úřady, byly zbabělé,“ dodal Foldyna.

Lídři, kteří pojedou s Deníkem autobusem.Zdroj: Infografika Deníku

Po hodinovém setkání s občany na rumburském náměstí přejdeme s lídry do konferenčního sálu Hotelu Lužan, kde s nimi novináři Deníku a pozvaní hosté proberou i další tíživá volební témata. „Například sociálně vyloučené lokality, ty zde způsobují nepříjemnosti stále dokola,“ uvedla Tereza Hyťhová z SPD.

Z akce budeme dělat online reportáž na webu Ústeckého deníku. Další informace zveřejníme také v pátečním tištěném Deníku.
 

„S lídry Deník-busem za voliči“Kdy: pátek 27. září v 16.30
Kde: Lužické náměstí Rumburk
Koho Deník přiveze (foto dole v autobusu – zleva): Richard Brabec (ANO), Jaroslav Foldyna (ČSSD), Hana Aulická Jírovcová (KSČM), Tereza Hyťhová (SPD), Karel Krejza (ODS), Jiří Hynek (Realisté), Michal Kučera (TOP 09), Michal Pehr (KDU-ČSL) + starosta města Jaroslav Sykáček.