„Tahle nemocnice nebude zrušena, není ale stále vyléčena. Jsou to dílčí úspěchy, ale podstatné," řekl lidem jednatel nemocnice Josef Krajník.

"Tím, že nám pojišťovna nechce zachovat dětské oddělení, v Roudnici nebude dětská pohotovost. Ani v Mělníku není dětské a to se projeví."

Podle Krajníka zdaleka není vyhráno. „Dojednali jsme pětiletou smlouvu na internu a chirurgii. To je velký posun. Ještě před několika dny nám Všeobecná zdravotní pojišťovna nabízela jen tříletou smlouvu na internu a rok na chirurgii. A to jen proto, že šla na ruku litoměřické nemocnici."

Do Litoměřic mířila kritika nejen z úst Krajníka, ale i poslance Víta Bárty z Věcí veřejných. Ten s ústeckým poslancem Davidem Kádnerem přijel do Roudnice, aby si společně prohlédli nemocnici a referovali, co činí pro záchranu malých nemocnic v Poslanecké sněmovně.


„Loni v prosinci, když se sešel krizový štáb nemocnic, jsme o situaci ve zdravotnictví chtěli diskutovat ve sněmovně. Ministr zdravotnictví Leoš Heger jen strká hlavu do písku. Není schopen zveřejnit koncepci a zdůvodnit, proč se ruší některé nemocnice. Třeba, proč je preferována ta v Litoměřicích a naopak ta levnější v Roudnici je na její úkor likvidována," uvedl Bárta.

Poslanec Kádner poslal Hegerovi písemnou interpelaci. „Ptám se v ní na některé podstatné věci a čekám, co pan ministr odpoví. Třeba, jak to vypadá s roudnickou nemocnicí," nastínil obsah interpelace. O nemocnici se bude jednat i v Senátu, kde iniciativu převzali senátoři Marcel Chládek a Hassan Mezian, který se shromáždění také zúčastnil.