O málo lepší je situace v Litoměřicích, i tam ale podle informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) znečištění překračuje limity. Smogová situace však zatím vyhlášena být nemusela.

Znečištění překračuje limity
Nejvyšší hodinové znečištění naměřila v sobotu odpoledne stanice v Litoměřicích, kde množství polétavého prachu překročilo 155 mikrogramů na metr krychlový. V podvečer se hodnota znečištění postupně snížila, čtyřiadvacetihodinová koncentrace polétavého prachu se ale přiblížily povolené hranici 50 mikrogramů na metr krychlový.

Špatně se dýchá také v Děčíně. I když tam hodinová koncentrace prachu až v podvečer překročila hranici 100 mikrogramů na metr krychlový, ta čtyřiadvacetihodinová byla nadlimitní už od rána. Horší je situace v Lomu na Mostecku, kde v sobotu večer začalo znečištění opět stoupat. Mezi 17:00 a 18:00 překročila hodinová koncentrace prachu 138 mikrogramů na metr krychlový a denní koncentrace ve stejnou dobu o tři mikrogramy překročila povolený denní limit 50 mikrogramů.

Smogová situace naposled v listopadu
Ústecký kraj trápí zhoršené ovzduší poměrně často. Smogová situace tam byla naposledy vyhlášena loni na začátku listopadu. Znečištěné ovzduší trápí i Moravskoslezský kraj, hůř se dýchá také obyvatelům měst v Olomouckém a Zlínském kraji.