ČÍSLO DNE: 6

Za pouhých šest minut byly v pondělí zcela vyprodané vstupenky na představení s názvem Vím, že víš, že vím Divadla ABC, které bude 6. dubna od 19 hodin hostit litoměřické Divadlo Karla Hynka Máchy. Hlavní role v inscenaci ztvárňují Simona Stašová a Michal Dlouhý. Pro obrovský zájem divadlo uvažuje o opakování titulu.

Výstava Bez hranic 13. 3. končí

Praha - Výstava Bez hranic. Umění v Krušnohoří mezi gotikou a renesancí je výsledkem mnohaletého výzkumu severočeských a pražských historiků a historiků umění. Představuje přes dvě stě vzácných uměleckých artefaktů ze severozápadních Čech z období let 1250 až 1550. Rozsáhlá expozice je k vidění ve Valdštejnské jízdárně v Praze, a to do neděle 13. března denně vždy od 10 do 18 hodin.

Vyšel přehled akci na březen

Litoměřicko, Podřipsko - Další měsíční přehled akcí na Litoměřicku a Podřipsku vyšel v minulých dnech. Březnový program v podobě útlého sešitu je k dostání v infocentrech a na vybraných místech v regionu. Přehled přináší již třetí měsíc program divadla, kin, kulturních domů, hudebních klubů a dalších míst, kde je možné navštívit kulturní akce na Litoměřicku a Podřipsku.

Lovosická Šance připravuje výstavu

Lovosice - Nezisková organizace Šance Lovosice chystá na období od 14. do 18. března Velikonoční výstavu. Uskuteční se v sále staré radnice ve Školní ulici v Lovosicích. Slavnostní zahájení je naplánované na pondělí 14. března od 16.30 hodin. „Na zahájení zazpívá Natálie Tichá a vystoupí dětský divadelní soubor Klíček," prozradila zástupkyně předsedkyně sdružení Jana Nováková. Lidé se také mohou těšit na ukázku velikonočních technik od umělkyň lidové tvorby a dílny, kde si sami budou moct vyzkoušet zdobení perníčků a kraslic. Drobné dekorace vyrobené uživateli denního stacionáře a sociální rehabilitace bude možné na místě zakoupit. V pondělí 14. března bude výstava ke zhlédnutí od 13 do 17 hodin, od úterý 15. března do čtvrtka 17. března v době od 8 do 17 hodin a v pátek 18. března v rozmezí od 8 do 13 hodin.

Stavební úřad se přestěhoval

Libochovice - Odbor stavebního úřadu a životního prostředí Městského úřadu v Libochovicích dlouhá léta sídlil v pronajatých prostorách. Město se rozhodlo ukončit nájem a od února přestěhovat svou agendu do objektu po státní policii, která má nyní služebnu v Radovesicích. Nové pracoviště bylo upraveno a vybaveno novým zařízením. Adresa odboru a veškeré spojení zůstalo nezměněno.

Městys žádá o další dotace

Brozany nad Ohří - Městys se letos pokouší získat další dotace především na rekonstrukční akce. Ze svého rozpočtu počítá s investičními výdaji ve výši 2,3 milionu korun, a to na akce menšího rozsahu a na spoluúčast právě na dotačních investičních titulech. Brozanští chtějí rekonstruovat veřejné osvětlení s cílem ušetřit provozní náklady, podat žádost o dotaci na modernizaci dětského hřiště při mateřské škole, opravit boží muka a křížky v katastru místní části Hostěnice. Rekonstrukcí by měly projít půdní prostory v objektu základní školy a na jejich místě vzniknout odborné učebny. Za velmi důležitý je považován další postup v protipovodňových opatřeních, na kterých stojí další rozvoj městyse.