Libochovany: Obcí nyní neprojedete

Do 23. října bude podle dopravního servisu uzavřená silnice II/261 v obci Libochovany. Důvodem jsou stavební práce u železničního mostu. Objízdná trasa na cestě z Litoměřic do Ústí nad Labem vede pro vozidla do 3,5 tuny přes Sebuzín. Řidiči vozidel překračujících tuto tonáž musejí využít silnici I/30 na druhém břehu Labe.

Milešov: V domově důchodců oslavovali

Milešovský domov důchodců oslavil 15. výročí otevření. Uživatelé a návštěvníci byli přivítáni zaměstnanci domova v historických kostýmech. Atmosféru dobarvilo vystoupení členů skupiny historického šermu Kostomlaty. Součástí oslav byla pohádkově laděná prohlídka hradu a zámku s výkladem kastelánky. K dobré pohodě přispěla kapela Petra Vrány a děti ze ZUŠ v Lovosicích.

Velké Žernoseky: Chtějí zajistit drážní propustky

 Obec obdržela dotaci od Ústeckého kraje na aktualizaci proveditelnosti žádosti o dotaci na projekt zabezpečení drážních propustků před povodněmi. Vesnice spolu s Povodím Labe tak chtějí udělat další krok v protipovodňových opatřeních. Vlévání vody do obce propustky by mělo zabránit mobilní hrazení. Obec očekává, že k této problematice bude letos vyhlášena výzva.

Straškov: Připravují poslední výstavu

Místní základní organizace Českého svaz chovatelů pořádá o víkendu ve svém areálu poslední letošní výstavu chovatelských úspěchů. Návštěvníci si můžou prohlédnout soutěžní exponáty přihlášené do okresní výstavy králíků a do místní výstavy drůbeže, holubů a exotického ptactva. Část exponátů nabídnou chovatelé kolegům k ozdravení svých chovů.

Štětí: Město má nový web

Štětí má nový vzhled městského webu steti.cz. Přináší několik novinek. První je přehled volných pracovních pozic v regionu. Další novinkou je změna v řádku ikon, kde došlo k výměně dvou posledních nepoužívaných ikon za odkazy na Kvalitu ovzduší a Sběrný dvůr.

Třebušín: Provedou po Kalichu

Mimořádnou komentovanou prohlídku Žižkova hradu Kalich chystá na sobotu 10. října spolek Hrady Českého středohoří. Zájemci se více dozví k jeho nynějším úpravám i historii. Sraz je v 10 hodin u hřbitova v Třebušíně.

Roudnice nad Labem: Kradl u vody

Až tříleté vězení hrozí 31letému muži z Roudnice nad Labem, který se v nedávné době dopustil dvou krádeži. V červenci odcizil nedaleko obce Žalhostice z břehu řeky Labe na řetěz uzamčené plavidlo v hodnotě 10 tisíc korun. Policisté na základě operativního šetření loďku vypátrali a předali zpět majiteli. Poškozený odcizenou loď bezpečně poznal, ač se jí nový majitel snažil přebarvit. Dále počátkem září Roudničan vnikl nezjištěným způsobem do uzamčeného karavanu stojícího na břehu jezera u obce Píšťany. Z karavanu odcizil nářadí, nábytek, nádobí, rybářské potřeby, potraviny a téměř všechny zde nalezené věci za více než 10 tisíc korun. V těchto dnech si převzal sdělení podezření pro trestné činy.