Vleky připraveny. Sníh může přijít

Malečov - Od neděle bude na novou sezonu plně připraven skiareál Pohoří u Malečova. „Finišujeme. Do neděle vše dokončíme a budeme čekat na sníh," potvrdil Tomáš Hübsch, člen skiklubu. Pro milovníky zimních sportů si tu opět připravili několik novinek, především na severním svahu. „I když loňská sezona byla velmi špatná a skončila pro nás ztrátou, podařilo se nám v letošním roce dokončit úpravy severní sjezdovky, kde vydrží déle sníh. Je širší, vlek jsme o 140 metrů prodloužili, dokončené je tu i zasněžování a osvětlení pro noční lyžování," dodal Tomáš Hübsch. Díky daru města Litoměřice mohli provozovatelé také zakoupit nové sněžné dělo k dětskému vleku. Cena jízdného se ani v letošním roce nezmění.

Chtěl okrást stařenku

Třebenice - Neznámý pachatel se v uplynulém týdnu pokusil okrást seniorku z Třebenic. V telefonickém rozhovoru se jí představil jako její vnuk a snažil se od ní získat finanční prostředky na koupi vozidla. Pokoušel se zjistit, kolik má peněz u sebe doma. Naštěstí zůstalo jen u telefonátu a k předání peněz nedošlo. Podle dalšího zjištění se o vnuka poškozené nejednalo. V Třebenicích jde již o druhý případ tohoto charakteru. V regionu se množí také případy okradených seniorů, kterým údajný vnuk či známý veze od příbuzných neexistující výslužku ze zabijačky. Pokud můžete policii pomoci s pátráním, volejte 158.

Hasiči dostali medaile

Ústecký kraj - Generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR udělil u příležitosti státního svátku 28. října služební medaile 48 příslušníkům HZS Ústeckého kraje. Z Územního odboru Litoměřice na zámku Děčín převzali medaili Za věrnost II. stupně nprap. František Marek, nprap. Karel Novotný, ppor. Jiří Tajč a nprap. Antonín Váňa. Medaili Za věrnost III. stupně obdržel nprap. Jan Hubený.

Ocenění hasiči.

Stále se hledá Jaroslav Plaček

Jaroslav PlačekLitoměřice - Hledaná osoba Plaček Jaroslav (22let) byl naposledy spatřen v pondělí 13. 10. 2014 v 14.30 hod. kdy odešel z léčení z otevřeného oddělení Psychiatrické nemocnice v Horních Beřkovicích. Poté odešel neznámo kam, nepodal o sobě žádnou zprávu a nevrátil se k následné léčbě. Hledaný je duševně nemocný a musí užívat pravidelně léky, které nemá při sobě. Mladík je asi 160 cm vysoký, zdánlivé stáří 25 let, není ozbrojený. Dle vyjádření lékařů může být bez účinku medikamentů nebezpečný především sobě, ale i svému okolí. Pokud víte, kde by se mohl hledaný muž nacházet, uvědomte policii prostřednictvím linky 158.


Nový pastor představí zajímavou osobnost

Litoměřice - Novým pastorem Církve adventistů sedmého dne v Litoměřicích je od listopadu Ivan Michalec, který sem přesídlil z Klatov.Jeho začátek je nastartován s návštěvou a sérií přednášek Kornelia Novaka o jeho zajímavém životním příběhu, ale také o poznání, ke kterému došel. Během čtyř dnů vždy od 18 hodin v sále sboru v Máchově ulici včera pohovořil o svém životě, od dneška odpoví na otázku „Jak může být Bůh spravedlivý?", v pátek „Jakou hodnotu má můj život?" a v sobotu „K čemu potřebujeme Ježíše?". Dopoledne zavítá ještě na některé střední školy, kde bude přednášet v rámci prevence drogové závislosti.

Host, přestože je národností Němec, narodil se v Rumunsku a dědeček pochází z Čech, se až v roce 1980, kdy mu bylo pět let, přestěhoval s rodiči do Německa. Jako přistěhovalec poznal šikanu a byl nucen se tvrdě protloukat životem. Způsobil dopravní nehodu a z toho důvodu se zadlužil. Aby splatil své závazky, přijal práci vyhazovače na diskotékách, posiloval, stal se vicemistrem Německa v kulturistice. Při jedné rvačce málem přišel o život, opustil práci vyhazovače a začal studovat biblickou školu. Dnes pomáhá mladým lidem, aby se správně rozhodli.