Festival začne v pátek a potrvá celý týden

Úštěk - Událostí nazvanou Hudební festival Úštěk ožije historické městečko už tento pátek 27. května. Připravený program denně nabídne zajímavá vystoupení, a to až do pátku 3. června, kdy se uskuteční závěrečný koncert festivalu v kostele sv. Petra a Pavla. Kompletní program lidé najdou na webových stránkách www.musikfestival.info a informovat vás o něm budeme také my.

Litoměřice zažijí Muzejní noc

Litoměřice - Další ročník Muzejní noci se v Litoměřicích uskuteční už v pátek. Program je přichystaný hned na několika místech ve městě. K akci se připojí například Knihovna K. H. Máchy. V době od 17 do 21 hodin nabídne zábavně naučný program o Českém středohoří pro všechny věkové kategorie. Severočeská galerie výtvarných umění láká na dílny nejen pro děti, vystoupení Appendix, prohlídku výstavy Přeměny či koncerty Darja & Jazz Friends, Schizzo Band a Blues Combo LT. Hrad Litoměřice zve od 16 do 19 hodin na kostýmované prohlídky, věž Kalich bude otevřená od 18 do 22 hodin. Muzeum návštěvníky zabaví od 17 do 22 hodin.

Dětský divadelní festival se blíží

Roudnice nad Labem - Třetí ročník Dětského divadelního festivalu v Roudnici nad Labem začne už tento pátek 27. května a potrvá do neděle. Program nabídne celkem sedm představení a po celý víkend také tvůrčí dílny zaměřené na loutkoherectví, herectví, animaci, přednes, scénický tanec nebo žurnalistiku. Slavnostní zahájení festivalu se uskuteční v pátek v 16.30 na Husově náměstí. Už předtím se dětem v 10 hodin představí Divadlo Applause s pohádkou Jen počkej zajíci. Podrobný program včetně přehledu dílen lidé najdou na webových stránkách www.divadelni-festival-roudnice.cz.

Po roce se sejdou u Machčáku

Třebušín - Správce toků oblasti Ohře Lesů ČR David Niče zve školy a veřejnost na tradiční Den s Lesy ČR, který proběhne 1. června na louce u zdejší vodní nádrže zvané Machčák. Akce je koncipována pro děti k jejich svátku. Od 9 do 13 hodin se návštěvníci můžou seznámit s prací při přibližování vytěženého dřeva pomocí koně a prohlédnout si lesní stroje. Připravena je též ukázka práce sokolníka a kynologa s lovecky upotřebitelnými psy. Organizátoři zapojí děti do lesní pedagogiky formou her, nakonec jim nabídnou opékání špekáčků a doplní pitný režim.

Azylový dům chystá Den dětí

Litoměřice - Ve středu 1. 6. se od 14 hodin koná v Azylovém domě Naděje v Litoměřicích Den dětí. Připravený je pestrý program i lákavé odměny. Akci podpořilo Zdravé město Litoměřice. Azylový dům využije především prostory nedávno otevřeného dětského hřiště, kde děti oslaví svůj svátek například skákáním v pytlích, házením na terč, pingpongovým turnajem, závody s překážkami, soubojem v přetahování se a dalšími soutěžemi. Za svou aktivitu budou účastníci náležitě odměněny. „Chtěli bychom poděkovat městu za jeho finanční podporu, kterou jsme získali v rámci dotačního programu Zdravého města Litoměřice. Díky dotaci jsme mohli pořídit sportovní vybavení a pingpongový stůl," dodala Petra Smetanová, vedoucí pobočky Naděje Litoměřice.