První přílety na Air Show již dnes

Roudnice nad Labem – První letadla, která budou součástí programu na víkendové Memorial Air Show, by na roudnické letiště měla přiletět dnes odpoledne. Má to být například JAK – 3 nebo Bronco.

Sportovci budou mít odpovídající zázemí

Vědomice – Po dlouhých letech se sportovci ve Vědomicích dočkají odpovídajícího zázemí. V rámci slavnostního zahájení provozu v areálu SK Sahara (sobota 27. června) se od 10 hodin utkají místní dorostenci s Podřipanem Rovné, následovat budou fotbalová utkání žen, mužů, starých gard, po celý den bude probíhat volejbalový turnaj, nábor petanque, představí se mladí hasiči, na programu je i skupinový seskok parašutistů. Od 18 hodin je připravena taneční zábava.

Výstava Ediny Šrůtkové jen do konce měsíce

Litoměřice – Každé město má mezi obyvateli osobnosti, které svým způsobem života, vztahem k lidem a hlavně svou činností zůstávají nezapomenuti ani po svém bytí. V Litoměřicích se mezi ně také řadí ak.malířka Edina Jelínková-Šrůtková, která by se na konci minulého roku dožila 100 let. Z její zajímavé, citlivé malířské tvorby je možné zhlédnout výběr obrazů v sále hotelu SALVA GUARDA již jen do konce června tohoto roku. Pozorného diváka výstava zaujme a potěší.

Číslo dne: 4,6
Severočeské vodovody a kanalizace (SčVK) zvýšily loni meziročně tržby o 15 procent na 4,6 miliardy korun. Firmě pomohla mírná zima a sucho. Loni ještě sice pokračoval trend poklesu spotřeby vody, letos už je patrná stagnace. Hospodaření podniku, který provozuje majetek svazku obcí Severočeské vodárenské společnosti (SVS), skončilo loni ziskem 435 milionů korun. V roce 2013 zisk činil 415 milionů korun.

Roudničtí strážníci bodovali ve střelbě

Roudnice n. L. - Strážníci Městské policie Roudnice se v červnu zúčastnili střeleckého turnaje „O pohár starosty města Mikulov", určeného výhradně pro aktivní policisty. Roudnický tříčlenný tým zabodoval jak v mířené terčové střelbě na 25m, tak tzv. parkuru zaměřeném na praktický výkon služby. Mezi padesátkou přihlášených skupin tak obsadil druhé místo.

V zachráněném areálu je nyní centrum služeb

Lovečkovice - V roce 2006 koupily Lovečkovice v dražbě areál bývalého státního statku a zabránily tak jeho devastaci. Milionová investice se obci vyplatila, část pronajímá 15 podnikatelům, čímž umožňuje obyvatelům z regionu mít po ruce řemeslné služby s nabídkou prodeje materiálu. V areálu je i sběrný dvůr s nádobami na tříděný komunální odpad, na kovy, zpětný sběr elektromateriálu a biologicky rozložitelný odpad. Sváží se sem k roztřídění likvidované černé skládky. Nejvíce bioodpad produkuje sama obec při ošetřování a údržbě značné plochy se zelení. Materiál se pak odváží na kompostárnu SONO v Čížkovicích.

„V bývalém statku je i administrativní budova, kterou chceme rekonstruovat a přestavět na dům pro seniory. Mělo by ho tvořit pět bytových jednotek. Máme na něj už rozpracovaný projekt a nyní čekáme na vyhlášení vhodného dotačního titulu," vysvětluje starosta obce Radek Černý.

Na zámek nově shánějí zahradníka

Libochovice - Výběrové řízení na pozici zahradníka či zahradnice vypsal státní zámek v Libochovicích. Žádost o zaměstnání na poloviční úvazek včetně životopisu je možné zasílat na libochovice@npu.cz nebo na adresu zámku. Nástup je možný už od 1. července.

Ve vesničce Sutom chystají tradiční pouť

Sutom - Rodáci, školáci i lidé z blízkého či vzdáleného okolí Sutomi na Třebenicku jsou v sobotu 27. června zváni na tradiční Sutomskou pouť. Začne v 15 hodin v místním kostele vystoupením pěveckého sboru Vocal Friends a žesťového souboru Consonare. Pokračovat bude další zábavou.

Hodnotí výzdobu

Vrbice - Vetlá - Obec s místními částmi Vrbice, Vetlá a Mastířovice se opět přihlásila do soutěže Vesnice roku. Už v minulosti v ní získala řadu ocenění. Zastupitelstvo se snaží motivovat občany k péči o obydlí a životní prostředí. Každý rok proto vyhlašuje soutěž o nejkrásnější květinovou výzdobu domů a předzahrádek. Komise v těchto dnech provádí hodnocení, na podzim vyhodnotí i soutěž o největší dýni.

V Podluskách budou hrát staré gardy

Podlusky - První ročník fotbalového Memoriálu Václava Šaška, který je určen hráčům starých gard (nad 35 let) se uskuteční v sobotu 27. června od 11 hodin v Podluskách. Hrát se bude na menší ploše v počtu 1 + 6 na 2 x 15 minut. Pořadatelé sestaví dva týmy, pozvali také Neštěmice, Káčko Roudnice, Liběšice a Viktorii Kleneč.

Krimi

Roudnice n. L.: Upozornil na sebe
Kvůli spáchání přestupku bylo v roudnické Švermově ulici hlídkou zastaveno osobní vozidlo Ford Focus. Během následných úkonů bylo zjištěno, že jeho řidič – 34letý muž z Roudnice nad Labem – má uložen platný zákaz řízení. Pro důvodné podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí byl předán Policii ČR.

Roudnice n. L.: Pravidelnou zlodějku zadrželi
Roudničtí strážníci byli před několika dny přivoláni do jedné z prodejen v aleji 17. listopadu, kde došlo k zadržení 21leté ženy z Roudnice nad Labem, která zde odcizila vystavené zboží. Vzhledem k tomu, že se dotyčná dopouští krádeží opakovaně, byl přestupek oznámen k projednání příslušnému správnímu orgánu.