Kynologové míří na Zahradu Čech

Litoměřice - Po jarní krajské výstavě se areál Zahrada Čech tento víkend opět zaplní chovateli a jejich čtyřnohými kamarády. Spolek Nord Bohemia Canis zde organizuje tradiční, letos už 20. stejnojmennou mezinárodní výstavu psů všech plemen. Přehlídka si udržuje stále vysoký kredit. Pořadatelé a hlavně 27 rozhodčích z Česka, Maďarska, Itálie, Polska a Srbska budou mít hodně práce. Přihlášeno je na 2 700 psů ze všech chovatelsky exponovaných evropských zemí. Posuzování v kruzích probíhá po oba dny od 9 do 14 hodin, poté do 17 hodin následují přehlídky a soutěže.

Dobrá zpráva… pro turisty

Třebenice - Již od dubna jsou pro zájemce otevřené expozice Muzea českého granátu v Třebenicích. V květnu a červnu je muzeum pro návštěvníky přístupné každý den kromě pondělí, a to v době od 10 do 16 hodin. V letních měsících (červenec a srpen) bude otevírací doba prodloužená do 17 hodin.

V muzeu se také konají svatební a jiné slavnostní obřady. S dočasným omezením provozu je z tohoto důvodu nutné zatím počítat dne 4. června (od 11.50 do 12.30 hodin), 18. června (10.50 až 12.30), 9. července (12.50 až 13.30) a 30. července (10.50 až 11.30).

Přiveze kouzelnickou show

Litoměřice - Pavel Kožíšek, nejúspěšnější český iluzionista s bohatými zahraničními zkušenostmi, častý host prestižních akcí a televizních zábavných pořadů, se svou show S kouzly kolem světa zavítá do Litoměřic. Nejen dětem se v domě kultury představí v neděli 5. června od 15 hodin. Kožíškův repertoár zahrnuje menší vystoupení až po velké „copperfieldovské" iluze, ve kterých diváky okouzlí i jeho půvabné asistentky, Hana Mašlíková nebo Martina Dvořáková. „Děti budou s Pavlem Kožíškem čarovat přímo na jevišti a některá kouzla se i naučí," zvou pořadatelé a přichystali také speciální akci. Dětské vstupenky zakoupené 1. června na Mezinárodní den dětí budou stát pouze 40 korun. Představení trvá hodinu.

O víkendu řešili deset nehod

Litoměřicko - Dopravní policisté v litoměřickém okrese vyjížděli o tomto víkendu k deseti dopravním nehodám, při nichž nedošlo k žádnému zranění osob. Celková škoda je odhadnutá na 220 tisíc korun. Hlavními příčinami nehod byla podle mluvčí policistů Pavly Kofrové nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy a nedání přednosti v jízdě. Jeden z havarujících řidičů měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Za stejné období loňského roku dopravní policie eviduje čtyři nehody, při kterých byla jedna osoba zraněna těžce a dvě lehce. Hmotná škoda byla podle Kofrové vyčíslena na 120 tisíc korun.

Číslo dne: 358

358 běžců plus ještě další nezapsané týmy, to byl v pondělí ráno aktuální počet přihlášených na Běh pro hospic 2016, který se uskuteční už tuto sobotu 28. května. Podle Ireny Vodičkové tak byl překonán loňský počet účastníků. Přihlašovat se bylo možné ještě v průběhu včerejšího dne. Všichni zaregistrovaní závodníci s potvrzenou platbou startovného si budou moci vyzvednout svůj startovací balíček s číslem a dárkem v hospici již v pátek odpoledne. Registrace na místě končí v sobotu přesně v 9.45 hodin. Start je v 10 hodin.

Král Středohoří pokračuje během

Libochovice - Další zastávkou sportovního seriálu Král Středohoří je běžecký závod 9999 m s Rock co rok. Ten se uskuteční v sobotu od 16 hodin. Start a závodní kancelář bude před hospodou v obci Slatina. Přihlásit se zájemci mohou na: kralstredohori.cz/9999m do 25. 5., poté i v den závodu. Info: O. Maršík 606 248 978.