Pohádkový les v Hrdlech

Hrdly – Na oslavu začátku školního roku se chystají i v Hrdlech. Pro děti zde bude v sobotu připraven pohádkový les.
Obyvatelé Hrdel a přilehlých obcí si tak mohou se svými dětmi projít pohádkovou trasu a následně se občerstvit špekáčkem a limonádou. Celá akce proběhne na hřišti v Hrdlech, kde budou ve dvě hodiny odpoledne první odvážlivci vpuštěni do světa pohádek.

Velemín se rozloučí s létem

Velemín – Loučení s létem a prázdninami uspořádá pro své obyvatele také obec Velemín. Nedělní odpoledne se tak na velemínském hřišti naplní hudbou a zábavou. Pro děti bude připravena spousta atrakcí od jízdy na ponících a skákacího hradu přes papírový ohňostroj až k táboráku a opékání buřtů. Akce se zúčastní také hasičský sbor se svým vozem a hasičskou pěnou. Celá akce bude hudebně doprovázena a její začátek je naplánovaný na třetí hodinu odpolední.

Přípravky už jdou do boje

Litoměřice - Již o víkendu se rozjede kolotoč satelitních turnajů okresního přeboru (ligy) mladších a starších přípravek. Těch se letos přihlásil rekordní počet. Starší celkem čítají 23 družstev a mladší 26. Tak jako v minulém ročníku budou pro jarní část rozděleny podle umístění do semifinálových skupin a skupin o umístění. Loňské vítězství obhajují družstva Brozany (starší) a Štětí (mladší). Kompletní rozlosování zájemci najdou na webu https://is.fotbal.cz/ 

Veslaře čeká na Labi další ročník Roudnických sprintů

Roudnice n. L. - Už 21. ročník Roudnických sprintů Memoriál z.m.s. Františka Vrby se uskuteční v sobotu 3. září od 9:30 hodin v Roudnici nad Labem. Závodit se bude na 500 metrů dlouhé trati, cíl je před loděnicí ČAC. Finálové jízdy nejlepších veslařů jsou na programu od 14:30 hodin.

Opilec ležel na chodníku

Roudnice n. L. - Roudničtí strážníci zasahovali ve Varhanově ulici. Hlídka tady našla podnapilého 66letého muže z obce Lounky. „Vzhledem k tomu, že dotyčný měl poraněnou hlavu, byla na místo přivolána lékařská služba," uvedl Martin Müller, velitel strážníků.

Hokejový den HC Roudnice nabídne utkání i exhibici

Roudnice n. L. - U příležitosti 85. výročí založení klubu pořádá HC Roudnice nad Labem v sobotu 3. září od 10 hodin na zimním stadionu Hokejový den. Na programu je mj. krasobruslařská exhibice domácího PKK, utkání 2. a 3. tříd (od 12 hodin), přátelský duel mladších žáků (od 14) a od 16:30 hod. i střetnutí staré gardy HC Roudnice proti výběru veteránů extraligy, za které nastoupí např. Toman, Balazs, Vopat, Piroš, Snopek, Pojkar, Přikryl, Kašpařík, ale i další zkušení borci. Po celou dobu trvání akce budou pro děti zajištěny soutěže, skákací hrad, zájemci si budou moci vyzkoušet hokejovou výstroj, samozřejmostí je občerstvení.

Nábor do oddílu trampolínistů

Litoměřice - Litoměřický oddíl trampolín pořádá už 5. září od 16 19 hodin v pokratické sokolovně (Pokratická č. 89) nábor všech věkových skupin. Podrobnější informace o akci a přihlášky na: bmichalkova@centrum.cz, popř. mob. 728 872 751.

Eva Pilarová představí své fotoobrázky ve Štětí

Štětí - Městská knihovna připravuje od 2. do 30. září ne den, ale dokonce měsíc otevřených dveří, ve kterém nabídne návštěvníkům všech věkových kategorií pestrý program, jenž se nebude týkat jen čtení. První zářijovou akcí je výstava fotografií zpěvačky a vášnivé fotografky Evy Pilarové, která nese název Fotoobrázky. Vernisáž proběhne 1. září od 18 hodin za účasti autorky, která se po úvodním slově starosty Tomáše Ryšánka přivítá s návštěvníky písničkami.

Shánějí 200 tun jablek

Travčice - Společnost Severofrukt ukončila sušení petrželové natě, nakládá zelí do lahví a chystá se na zahájení výroby jablečného koncentrátu. Pro zahájení provozu potřebuje minimálně 200 tun plodů. Jablka jí budou letos dodávat smluvní partneři v regionu i mimo něj. V okrese Litoměřice jsou výkupny otevřeny například v Budyni nad Ohří, Hrdlech, Chotiměři, Klapý, Lovečkovicích a Polepech.