Dobrá zpráva pro malé pacienty…

Litoměřice - Dětské oddělení Městské nemocnice v Litoměřicích získá tři televize určené do herny a na pokoje zdejších dětských pacientů. Tyto televize byly pořízeny z finančního příspěvku Města Litoměřice v rámci komunitního plánování sociálních služeb.

Číslo dne: 13

Roudnice n. L. - Kdo chtěl před sobotním hokejovým duelem s Kanadou vidět brankové hody, nesměl chybět na Bezděkově, kde se hrálo derby fotbalové I. B třídy mezi domácím týmem a Roudnicí. Zatímco hostující tým se trefil třikrát, ten pořádající hned desetkrát. Celkem tedy padlo 13 gólů.

Volejbalový turnaj v Litoměřicích

Litoměřice – Regionální centrum Asociace sportu pro všechny pořádá v sobotu 23. května na kurtech Sokola Litoměřice volejbalový turnaj neregistrovaných (muži, ženy a smíšená družstva). Prezentace mužů a žen od 8:30, zahájení v 9 hodin. U smíšených mužstev (min. dvě hráčky) proběhne prezentace ve 12. Přihlášky do 20. 5. na tel. 602 159 629 u Radky Štolcové.

Koncert pro hospic

Litoměřice - Jarní benefiční koncert na podporu Hospicu sv. Štěpána se uskuteční dnes od 19 hodin na ZŠ B. Němcové v Litoměřicích. Zazní árie z oper, muzikálů, ale i swing a jazz.

Horova ulice je obousměrná

Roudnice n. L. - Za účelem zklidnění dopravy po zahájení oprav kanalizace a vodovodního řadu v dalším úseku třídy T. G. Masaryka mezi ulicemi Bezručova a Sokolská rozhodl odbor dopravy městského úřadu o otevření obousměrného provozu v ulici Josefa Hory. Opatření má trvat do konce června, kdy mají být práce hotové.

Roudničtí hasiči slaví jubileum

Roudnice n. L. - Druhý nejstarší Sbor dobrovolných hasičů v Čechách slaví v sobotu 23. května 150 let od svého založení. Veřejnost se může se sborem a jeho historií seznámit při celodenním programu na Husově a Karlově náměstí, kde proběhnou ukázky činnosti, soutěže a doprovodný kulturní program. Sbor má nyní 22 členů, z toho jsou dvě ženy. Vznikl v roce 1865, podnětem pro založení byl velký požár v roce 1861, který pohltil ve městě 34 domů. O rok starší je SDH ve Velvarech.