Zloděj vzal kolo z kolny

Roudnice nad Labem - V noci na úterý vnikl neznámý pachatel na oplocený pozemek jednoho roudnického domu a z nedostatečně zajištěné kolny odcizil volně stojící jízdní kolo. „Majitel bicyklu vyčíslil škodu na 6500 korun. Po neznámém lapkovi a odcizeném kole nyní policisté pátrají," upřesnila Pavla Kofrová, mluvčí litoměřické policie.

Priorita? Stavba mateřské školy

Mšené-lázně - Občané jsou už obeznámeni s návrhem rozpočtu na letošní rok, jeho konečnou podobu projedná a schválí zastupitelstvo, které starosta Josef Bíža svolává na 12. března. V návrhu je vyrovnaný rozpočet mírně převyšující sumu 30,5 milionu korun. Ve výdajích se počítá s investicemi ve výši 7,25 milionu, z toho pět milionů na zahájení výstavby mateřské školy, která je prioritou mezi plánovanými akcemi a je projektově připravená.

Nemusíte na finanční úřad

Lovosice - S daňovým přiznáním nemusíte nutně až na finanční úřad. Jeho pracovnice opět vyrazí na vybraná infocentra, kde lidem poradí, jak přiznání vyplnit, a také jej převezmou. Tako příležitost bude např. v Lovosicích, kam pracovnice FÚ přijedou ve čtvrtek 12. a 19. března. Připraveny budou na informačním centru Osvoboditelů 48/55 od 13 do 17 hodin.

Nové předporodní kurzy v Roudnici

Roudnice n. L. - Podřipská nemocnice s poliklinikou připravila pro nastávající rodiče nové předporodní kurzy vhodné od 34. týdne těhotenství. Bližší informace o obsahu a cenách lekcí najdete na pnsp.cz.

Nová Karkulka

Litoměřice - Karkulka se vydává lesem za babičkou ze Slovenska, musí projít hranice, kde potkává zlého vlka. Ten právě odešel z ošetřovny zubaře. Naštěstí se lesem potuluje jednovaječné dvojče zubaře myslivec a doprovodí Karkulku k babičce. Ale babička se zase vydává Karkulce naproti. Jak to dopadne? Přijďte se podívat na nové zpracování Červené karkulky Divadlem Applause. Představení uvede 22.2. od 15 hodin litoměřické divadlo.

Vyřádil se na autě

Litoměřice - Policisté z Litoměřic pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který v ulici Stránského poškodil zaparkované vozidlo. Během víkendu pravděpodobně v nočních hodinách nezjištěným předmětem poškrábal lak karoserie vozidla značky Škoda. Jednání pachatele policisté vyhodnotili jako trestný čin poškození cizí věci.

I po půl roce našli zloděje mobilu

Litoměřice - Až tříleté vězení hrozí 23letému muži z Litoměřic za krádež mobilního telefonu. Cizího přístroje se zmocnil v letních měsících, kdy využil nepozornosti poškozeného při rozhovoru s ním na jedné z litoměřických ulic. Telefonní přístroj se podařilo zajistit a mladý muž si včerejšího dne převzal obvinění pro trestný čin krádeže.

Zákaz mu nevadil

Liběšice - Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 38letý muž z Liběšicka, který v noci na úterý v Litoměřicích řídil osobní automobil, ačkoliv má soudem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Muž byl téhož dne zadržen a následně si na služebně převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu, za který mu může soud uložit až dvouleté vězení.