Pojmenují pět nových ulic

Roudnice nad Labem - Městská rada doporučuje zastupitelům Roudnice nad Labem, aby na svém zasedání příští středu 22. června schválili nové názvy ulic či přejmenování částí současných ulic, tak jak je navrhla městská komise architektury a urbanistiky. Zcela nové jsou názvy Na Louce v lokalitě na Čihadlech, Ke Klenči, což je část ulice Žižkovy, a U Kapličky v lokalitě zahradnictví. Přejmenována má být také část ulice Na Rybníčku na ulici Podluská a část v lokalitě u ČSAD na ulici Boženy Němcové.

Na Faust Cupu si to rozdají o kachny a pivo

Dušníky – Už pátý ročník turnaje v malé kopané (počet hráčů 1 + 6) Faust Cup se letos uskuteční na hřišti SK Dušníky.
V sobotu 2. července se od 9 hodin utkají týmy složené především z příznivců oblíbeného pěnivého moku. Bojovat budou tradičně o soudky piva a také kachny. Přihlášky a podrobnější informace najdou zájemci na: pava.n@centrum.cz, simkajari@seznam.cz, 736 762 456, popř. přímo v restauraci U Faustů v Roudnici nad Labem.

Číslo dne: 620

Horská obec Lovečkovice letos dovršila výročí 620 let od prvé písemné zmínky. Oslavy proběhnou od 17. do 19. června na několika místech. V pátek od 18 hodin se v Kulturním domě uskuteční společenská beseda o historii Lovečkovicka. Sobotní oslavy začínají v 9 hodin průvodem obcí a pokračují pestrým programem až do večerních hodin. V neděli od 14 hodin je zakončí na hřišti utkání jedenáctky Klubu fotbalových internacionálů s týmem TJ Lovečkovice.

Dohrávku zvládly lépe Brozany

Brňany – V dohrávce okresní soutěže starých gard sk. A porazili fotbalisté Brozan tým RM Lovosice 4:0. Branky: Dětinský 2, Nikyel, Kafka.

Zvou na Memoriál Pavla Svobody

V. Žernoseky – Firma Kareka Ústí n. L. a Sokol Velké Žernoseky zvou na první ročník Memoriálu Pavla Svobody (na snímku) v malé kopané, který se uskuteční 18. června 2016 od 9 hodin na hřišti ve Velkých Žernosekách. Turnaje se zúčastní pět družstev, které sehrají celkem 10 utkání systémem každý s každým v počtu 6+1 (6 hráčů + 1 brankář). Hrací doba 2x15 minut.