Dobývání jezera Chmelař piráty letos již po osmnácté

Úštěk – Již po osmnácté proběhne v Úštěku oblíbená akce „Piráti dobývají jezero chmelař aneb ukrutná řež na březích úštěckých". Od pátečních 20 hod. do sobotní půlnoci se mohou malí i velcí návštěvníci těšit mimo jiné na tři velké strhující bitvy na vodě i na souši za použití repliky škuneru i šalupy, letos poprvé se třemi loděmi. Součástí této jedinečné akce v ČR je také historické tržiště, přístavní městečko, rýžování zlata, večerní bitva s plameny, ohňostroj a pro děti pirátská diskotéka nebo soutěže.

Electro swing v Litoměřicích

Litoměřice – Čtvrté pokračování electro swingové párty s názvem Electro Swing Magic proběhne tuto sobotu od 20 hod. v prostoru zahrady Veslařského klubu na Střeleckém ostrově. Pořadatelé slibují krytý party stan o rozloze 300 metrů čtverečních, grill bar, hostesky, akční drinky a spoustu překvapení.

Spolek uspořádal benefiční festival v městském hradu

Úštěk – Nádvoří městského hradu se během uplynulého víkendu stalo dějištěm dalšího ročníku benefičního festivalu divadla a hudby Hradní hrátky. Pořádající Divadelní spolek PIK-ART tentokrát uspořádal přehlídku u příležitosti výročí 20 let od svého založení. V hudební části programu zahrála tři pražská rocková a swingová uskupení, litoměřický Pepek a Námořník a slovenská Horam se synem. Své divadelní umění divákům představilo pražské Divadlo A Jiné, litoměřické punkové divadlo Sex kulomets a PIK-ART zahrál nejnovější jednoaktovou situační komedii Bomm, bomm Peirre!, jejíž autorkou je vedoucí divadla Gabriela Nogová. Spolek si o prázdninách na chvíli odpočine, aby se poté mimo jiného věnoval přípravě třetího Vypravěčského festivalu, který proběhne v listopadu na faře, kde má své zázemí.

Vynesou dívku na Milešovku

Milešov – Fan klub Milešovky, chata Milešovka a Milešovský spolek přátel přírody chystají na sobotu přátelský skutek. Chlapi se rozhodli po domluvě s rodiči handicapované 14leté Terezky z Bíliny, že jí umožní výlet na Milešovku a na vrchol ji vynesou. Už letos po převzetí chaty dívce posílají na účet na přilepšenou tisíc korun.

S knihovnou do labyrintu

Litoměřice – Dětské oddělení Knihovny Karla Hynka Máchy si pro zájemce připravilo v sobotu 16. července výlet na zámek Loučeň. Na programu je návštěva labyrintů a bludišť, kterých je v zahradách zámku Loučeň celkem 12. Nejnovější 12. labyrint byl vytvořen v letošním roce jako dárek k 700. narozeninám českého krále Karla IV. Tento labyrint je vybudovaný podle středověkých předloh. Má velikost, tvar i symboliku, jakou by mohl mít, kdyby byl součástí zadání pro stavbu Svatovítské katedrály. Labyrint je v zámeckém parku vytvořen na pečlivě vybraném místě s ohledem na středověké principy pro zakládání staveb a zdejší přirozené proudy a prameny energií.

Festival DrumyBassy 
je v Olešku již popáté

Oleško – Již v jednu hodinu odstartuje v sobotu 16. července open air festival DrumyBassy v Olešku na Litoměřicku.
Pro návštěvníky budou připravena dvě podia. Na jedné scéně bude k poslechu dnb, reggajunge, breakbeat a dubstep a na scéně druhé potom house, break, techno a minimal. Samozřejmostí je zajištěné parkování, občerstvení i ubytování ve stanovém městečku.

Připravují první ročník Minifestivalu v Píšťanech

Píšťany – Pátek 15. července se v kempu Marina opět ponese na vlnách hudby. Na programu je tentokrát Minifestival regionálních kapel. Od šesti hodin večer se uskuteční koncerty kapel DIO & IDIO, Na3Si band, Black Sabaka a Bordo. Pro návštěvníky bude již tradičně připraveno občerstvení a možnost přenocování přímo v kempu.