Dechovka ve Štětí

Štětí - Ve Štětí se 24. - 26. června uskuteční oblíbený Festival dechových orchestrů. Ve městě se představí desítky hudebníků se svými orchestry. Akci tradičně doplní vystoupení mažoretek z celé republiky. Souběžně se uskuteční také Ferodo rocková verze festivalu.

Varhanní léto začne 22. června

Litoměřice - Už za několik dní začne letošní ročník festivali Litoměřické varhanní léto. V Katedrále sv. Štěpána vystoupí PŘEMYSL KŠICA (ČR) a žesťový kvintet FIVE BRASS. Přijďte se nechat ohromit nezapomenutelnou atmosférou, kterou vytvoří spojení překrásné katedrály sv. Štěpána v Litoměřicích, komorního souboru a mocného zvuku varhan. Vstupné: dospělí 150 Kč , důchodci a studenti 120 Kč , ZTP a ZTP/P 75 Kč.

Odhalí taje Helfenburku

Úštěk - Zajímavý příspěvek k 655 letům dali městu historikové František Gabriel a Lucie Kursová. Vytvořili výstavu nazvanou Helfenburk, svědek čtyř osudů. Expozice na faře potrvá od 17. června do konce září. Výstavu doplní exponáty ze sbírek Oblastního muzea v Litoměřicích a fotografie Bohuslava Košťála. Na realizaci se podílelo město, Regionální muzeum Teplice a Západočeská univerzita Plzeň.

Od září navýší kapacitu

Lovosice - Navýšení kapacity školní družiny Základní školy Všehrdova v Lovosicích s účinností od 1. září, a to z počtu 120 na 150 žáků, na své 11. schůzi odsouhlasila rada města. Lovosičtí radní také vyjádřili souhlas s navýšením kapacity počtu dětí ze 119 na 134 u Mateřské školy Sady pionýrů. Dále souhlasili s navýšením kapacity školní jídelny z počtu 135 stravovaných na 152. I tyto změny nabudou účinnosti od 1. září.

Na Faust Cupu si to znovu rozdají o kachny a pivo

Dušníky - Už pátý ročník turnaje v malé kopané (1 + 6) Faust Cup se letos uskuteční na hřišti SK Dušníky. V sobotu 2. července se od 9 hodin utkají týmy složené především z příznivců pěnivého moku. Bojovat budou tradičně o soudky piva a kachny. Přihlášky a podrobnější info najdou zájemci na adresách: pava.n@centrum.cz, simkajari@seznam.cz, 736 762 456, popř. v restauraci U Faustů Roudnice.

První byl v cíli ústecký Ivo Netík

Čížkovice - Vítězem letošního ročníku MTB Velká cena Lafarge se v kategorii elite stal Ivo Netík (Bikesport Ústí), který cca 22 km dlouhou trať zdolal za 48:00,9 min. Druhý skončil Josef Nestler (KL Sport Most 48:03,5) a třetí Miloš Trux (Bike point Roudnice 48:05,2).

Pozvánka na Swingové hody v Roudnici n. L.

Roudnice nad Labem - Swingové melodie v moderním i původním stylu zazní v kulturním domě Říp v Roudnici nad Labem letos již posedmnácté, a to v sobotu 18. června od 18 hodin. Těšit se můžete na X-tet Víta Fialy, jehož hostem bude zpěvák Lee Andrew Davison, na PV company Pavla Větrovce se zpěvačkou Dášou Zázvůrkovou, Orchestr Bonus Vlastimila Jurčíka se zpěvačkou Lenkou Kanive a Big band teplické konzervatoře pod vedením Lukáše Čajky. Vstupenky jsou k zakoupení v infocentru města a v roudnické knihovně. Akce se koná za podpory Ústeckého kraje a Města Roudnice nad Labem.

Opilý senior se projížděl městem

Roudnice n. L. - V roudnické Horymírově ulici bylo strážníky zjištěno jedoucí vozidlo Honda, které řídil 79letý muž z Roudnice nad Labem po požití alkoholu. Dotyčného seniora strážníci předali k dalším opatřením Policii ČR.

Poděkování

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Hlinná děkuje profesionálním hasičům HZS ÚK a dobrovolným hasičům Litoměřice za prezentaci na dětském dni. Poděkování patří také všem sponzorům, kteří na akci přispěli.