Nultý ročník orientačního běhu Naděje

Litoměřice - Nultý ročník orientačního běhu pořádá v sobotu v 9 hodin litoměřický spolek Naděje. Konat se bude na Mostné hoře, Bílé stráni a na Kočce. Účastníci budou rozděleni do tří skupin. První z nich je určena pro děti předškolního a mladšího školního věku, druhá pro děti staršího školního věku, dospívající a dospělé a třetí pro rodiče s dětmi, v rámci níž bude možné účastnit se i s kočárkem. Na všech trasách budou umístěna stanoviště, na kterých budou všichni závodníci plnit různé úkoly. Přihlášky k závodu už jsou sice uzavřené, ale z diváckého hlediska se jistě bude na co koukat.

Připravují první přívesnický tábor

Radovesice - Obec se letos rozhodla uspořádat pro děti školního věku přívesnický tábor. Na dvacet přihlášených účastníků bude při plnění pestrého programu ve dnech 18. až 22. července převážně v terénu, ale za nepříznivého počasí využije zázemí před dvěma roky rekonstruované hasičské zbrojnice. Obědy mají účastníci zajištěny v místní mateřské škole. Zastupitel Jiří Drobný, který se spolu se Zuzanou Kuchařovou ujali role vedoucích, uvažuje, že by se tábor mohl rozšířit na dva týdny.

Urban Waves v sobotu rozhýbou Cargo gallery

Litoměřice - Loď Cargo gallery se v sobotu 16. července promění v loď plnou umění a zábavy. Pro umělecky založené návštěvníky bude připraveno malování štětcem či sprejem po „Litoměřické zdi", Freestyle Yoyo nebo malování s Žabkou či Kendama. Sportovci se zase budou moci vyřádit při úvodu do Tai-chi, fotbale na boso, tanečním workshopu New Style Hustle nebo Social Dance. Na doby minulé bude možné zavzpomínat při turnaji v Pogách nebo při skákání panáka. Během večerního programu se představí mistři republiky, Evropy a světové špičky ve svém oboru. K vidění budou YOYOBOYS, SPAM BMX, taneční vystoupení Projektu AWA, Rataj POP ART, Tai-chi by tOsi, a netradiční Fusion Battly. K poslechu potom zahraje PJ & DJ Jorge Naipes.

Drahé koupání

Píšťany - O víkendu byl okraden mladý muž, který navštívil areál jezera v Píšťanech. Odložil svou tašku s osobními věcmi a nevěnoval jí patřičnou pozornost. Využil toho neznámý lapka, který z nestřežené tašky odcizil peněženku s doklady a hotovostí.

Nový festival na Osmičce

Lovosice - Již v pátek začne v lovosickém parku Osmička stejnojmenný festival. Během dvou dnů bude k poslechu osm žánrů hudby od 15 různých interpretů. Kromě electro swingu se bude hrát také pop, r'n'b, folk, hip hop, rap, trap a drum & bass. V pátek začne první kapela hrát v 18.00 a poslední v 1.30. V sobotu začnou koncerty o hodinu dříve a poslední kapela festivalu se na podium dostane v jednu hodinu ráno. Doprovodný program ve formě soutěží o ceny bude probíhat od sobotního odpoledne.