Domov ožije koncertem

Litoměřice - Domov na Dómském pahorku ve čtvrtek 14. ledna od 17 hodin ožije Tříkrálovým koncertem. Vystoupí na něm žáci Základní umělecké školy Litoměřice. V průběhu koncertu bude v sále umístěna kasička Tříkrálové sbírky 2016, do které lze přispět. Pro hosty také bude připravené malé občerstvení. „Akce je realizována pod záštitou litoměřického biskupa Jana Baxanta, starosty Litoměřic Ladislava Chlupáče a místostarosty Pavla Grunda," dodala Edith Kroupová z Diecézní charity Litoměřice.

Trend zve do tvořivé dílny

Roudnice nad Labem - Loni nově otevřené prostory Domu dětí a mládeže Trend po Praktické škole v Jungmannově ulici se o následujících dvou sobotách vždy od 14 hodin otevřou veřejnosti. Nejen děti, ale i dospělí můžou předvést v tvořivých dílnách svou dovednost a naučit se naučit něčemu novému, co jim připraví tvořivé dílny. Tuto sobotu, 16. ledna, bude na programu výroba ozdob a šperků pomocí technik drátkování a korálkování. Na 23. ledna připravují pracovníci DDM Trend tvorbu z ovčího rouna takzvaným plstěním. Vstup je zdarma, hradí se pouze symbolická částka za použitý materiál.

Možnost podnikání nabízí i venkov

Dušníky - Rozvoj podnikání s nabídkou pracovních míst už není jen doménou měst či velkých obcí s průmyslovými zónami. V Dušníkách, kde bylo až dosud největší firmou zemědělské družstvo vlastníků Kluk, se minulý rok podařilo uvést do provozu moderní zinkovnu, zajišťující povrchovou úpravu ocelových prvků žárovým zinkováním. Provoz zinkovny byl postaven na zelené louce, ale zdá se, že by se v obci mohly brzy využít i dosud prázdné prostory po zemědělské výrobě. Pro jejich uplatnění se připravují zajímavé projekty pro chov křepelek a zpracování včelích produktů.

Radnice připravila zimní fotosoutěž

Lovosice - Do 29. února je možné zasílat své snímky do fotografické soutěže vyhlášené městem Lovosice. Jejím tématem jsou zasněžené Lovosice nebo Lovosice s libovolným zimním motivem. „Fotografie následně budou umístěny na internet, kde bude možné hlasovat o nejhezčí z nich. Tři fotografie s nejvyšším počtem hlasů budou odměněny věcnými cenami, volným vstupem do městského bazénu, dárkovými předměty města Lovosice nebo dárkovým košem," uvedla Ivana Kocánková z kanceláře starosty s tím, že hlasování bude probíhat po celý březen. Nejlepší fotografie budou také používány jako oficiální fotografie města.

Hlásit se do Little Star lze do 31. ledna

Litoměřice - Do konce měsíce ledna je možné odevzdávat přihlášky do letošního ročníku pěvecké soutěže mladých talentů s názvem Little Star. O vítězi opět rozhodne hvězdná porota. Semifinále se uskuteční 27. února od 10 hodin v Divadle K. H. Máchy, slavnostní finálový večer pak 2. dubna od 18 hodin v Domě kultury Litoměřice.


Krimi:

ÚŠTĚK: Obral spícího muže
Oznámení o krádeži přijali policisté o víkendu z restauračního zařízení v Úštěku. Neznámý lapka využil chvilkového spánku jednoho z návštěvníků a odcizil mu mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Škoda je vyčíslena na více než 13 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu.

LOVOSICE: Zloděj byl v kolně
Kolnu u rekreačního objektu na Lovosicku navštívil na sklonku uplynulého týdne zloděj. Po násilném překonání visacího zámku vstupních dveří si odnesl různé zahradní náčiní za více než 8 tisíc korun. Po neznámém pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

LITOMĚŘICE: Mladík měl 1,88
Jak už jsme informovali, v pátek ve večerních hodinách řídil 22letý muž litoměřickými ulicemi vozidlo značky Škoda po předchozím požití alkoholu. Následně zaparkoval na chodníku čímž přilákal pozornost. Policisté nyní sdělili, že řidiči naměřili 1, 88 promile. Za porušení zákona se bude muset mladík nyní zodpovídat.