Vybral dvůr a stodolu

Podřipsko - Roudničtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v nedávné době vnikl na nedostatečně zajištěný dvůr obytného domu na Roudnicku. Odcizil stavební míchačku a různé kovové části nářadí. Dále vnikl po částečném rozebrání střechy do stodoly, kde se zmocnil dalších kovových součástí strojů a nářadí. Škoda přesahuje 60 tisíc korun. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. V případě dopadení hrozí neznámému pachateli až tříleté vězení.

Našli kradená kola

Lovosice - Lovosičtí policisté přijali o víkendu oznámení o krádeži tří jízdních kol ze dvou míst na Lovosicku. Na základě perfektní místní a osobní znalosti se jim podařilo případ v krátké době objasnit. Jízdní kola za více než 20 tisíc korun skončila v rukou mladíků ve věku 18 a 22 let z Lovosicka.
Ve středu bylo dotyčným sděleno podezření pro trestný čin krádeže, za který mohou být odsouzeni až k dvouletému vězení. Zajištěné bicykly budou předány zpět jejich majitelům.


Dobrá zpráva pro čtenáře…

Příspěvky určené na stranu U nás doma nově uveřejňujeme také na webových stránkách litomericky.denik.cz. Sdílením a přeposláním odkazu se tak můžete pochlubit svými příspěvky a fotografiemi i lidem, kteří si nestihnou koupit tištěné vydání. Najděte si nás na facebooku! Odkazy na články uveřejňujeme také na této sociální síti, a to na profilu Litoměřický deník.


Hlasování o nejlepší web obce se rozjíždí

Litoměřicko - Soutěž o nejlepší oficiální internetové stránky a elektronickou službu měst a obcí nazvaná Zlatý erb vstoupila do svého 17. ročníku. O umístění letos budou s novými webovými stránkami usilovat například Litoměřice. Z měst se přihlásil také Úštěk. Z obcí v regionu se pak zapojily Mnetěš a Vrbice. Krajské kolo soutěže začalo již před týdnem. Zapojit se do něj může i veřejnost, a to hlasováním v anketě o cenu veřejnosti. Zasílat hlasy je možné na zlatyerb.obce.cz do pondělí 23. února.


Předseda výboru bude mít plat

Litoměřice - Litoměřičtí zastupitelé většinovým počtem šestnácti hlasů rozhodli, že kontrolní výbor bude mít uvolněného předsedu. Což znamená, že za svou práci bude zastupitel Jaroslav Růžička (KSČM) placen v souladu s Nařízením  vlády č. 37/2003 Sb.  Zároveň dojde k personálnímu posílení výboru. Místo dosavadních sedmi členů má devět členů. Novými členy se na základě rozhodnutí zastupitelů stali Hana Mráčková za KDU-ČSL a Petr Panaš za Stranu zelených. Jde o zástupce stran, které dosud nebyly v KV zastoupeny.


Využívají sběrný dvůr

Brozany n. O. - Městys se příkladně stará o služby občanům v ukládání, sběru a odvozu odpadu. Občané mají už rok možnost ukládat odpad ve sběrném dvoru v pronajatých prostorách zemědělské společnosti Záveský. Další možností je využití dvou podzemních stanovišť na separovaný odpad, jež jsou v provozu od loňského podzimu. Separovaný odpad je možné uložit také na šesti místech v městysi a v místní části  Hostěnice. Na třech sběrných místech jsou v sezoně umístěny nádoby na bioodpad, který městys vozí do kompostárny SONO v Čížkovicích.


Obec chce pořídit kompostéry

Doksany nad Ohří  - Doksanské obecní zastupitelstvo navrhlo řešit povinnost obcí týkající se likvidace biologicky rozložitelného odpadu z domácností pomocí kompostérů. Ty by obec zakoupila za přispění dotace z Operačního programu životní prostředí. Než o dotaci požádá, rozeslala do domácností anketní lístky, na kterých občané do 15. února oznámí, zda by tuto službu využili. Kompostéry by podle návrhu byly v majetku obce, domácnosti by je smluvně využívaly pět let a poté by jim zůstaly.


Vykradl jí kabelku

Litoměřice - Neznámý lapka okradl ženu, která v noci navštívila jednu z litoměřických restaurací. Z kabelky vzal peněženku s doklady a penězi. Majitelka peněženky vyčíslila škodu na více než 1500 korun.