Nahlédnou do pocitové mapy

Štětí – Po happeningu k podpoře odpovědné spotřeby, který proběhl minulý týden na Husově náměstí, pokračují aktivity Zdravého města fórem ve čtvrtek 20. října od 17.30 hodin v kulturním středisku. Na něm můžou obyvatelé diskutovat o problémech, jež je trápí, nově je můžou identifikovat pomocí pocitové mapy.

Dny zdraví v Litoměřicích pokračují

Litoměřice – Kampaň Dny zdraví, která propaguje zdraví a zdravý životní styl napříč všemi věkovými kategoriemi, nabízí během října 22 akcí pro veřejnost a další projekty pro mateřské a základní školy. Během prvních akcí, z nichž některé zkomplikovalo počasí, si přišlo nechat bezplatně změřit cholesterol, krevní tlak, cukr a tuk v těle na krajskou hygienickou stanici dvě stovky lidí. Kampaň bude pokračovat řadou dalších zajímavých akcí – v úterý 11. října se uskutečnilo v hradu jedinečné vystoupení studentů taneční konzervatoře „Duncan tančí" a v DDM Rozmarýn zase proběhla přednáška lékařky Jiřiny Zímové o tom, že tuky a cukry nejsou pouze nezdravé. V sobotu 15. října je pak na Mírovém náměstí naplánován Jablíčkový den na podporu boje proti rakovině prsu, který pořádá onkoklub Viktoria.

Švestková dráha do konce října

Lovosicko - Tzv. Švestková dráha z Lovosic do Mostu patří mezi typické železniční lokálky vzniklé na konci 19. století. Pravidelný denní provoz byl zahájen v roce 1898 a trval až do roku 2007, kdy byl z rozhodnutí Krajského úřadu ÚK ukončen. Obce se s tímto krokem odmítly smířit, a tak díky usilovné práci mají návštěvníci Českého středohoří stále možnost se do oblasti dopravit vlakem a navštívit tak mnoho zajímavostí Českého středohoří. Svézt se Švestkovou dráhou je stále možné každou sobotu, neděli a státní svátek až do 30. října.

Roudnice podpoří sociální služby

Roudnice n. L. - Necelý jeden a půl milionu korun uvolní město na dofinancování sociálních služeb, v prvním dotačním kole pro tuto oblast již vyplatilo 1,8 milionu korun. Největší částku ve výši 495 tisíc korun obdrží Farní charita na provoz azylového domu pro ženy a matky s dětmi, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, sociálně aktivační služby pro rodiny a pečovatelskou službu. Přes 406 tisíc korun získá OPORA na pečovatelskou službu, odborné sociální poradenství a domácí hospicovou péči. Město podpoří necelými 317 tisíci zajištění provozu denního stacionáře a pečovatelskou službu v Podřipské nemocnici . Podporu obdrží i Centrum D8 a Diakonie ČCE Krabčice.

Do Lovosic přijede Halina Pawlowská

Lovosice - Populární česká spisovatelka, scénáristka, publicistka a vydavatelka Halina Pawlowská navštíví ve středu 12. října sál Kulturního střediska Lovoš v Lovosicích. Návštěvníci a její fanoušci se mohou těšit na zábavný pořad s názvem Chuť do života aneb Všechno je putna, jen když nám chutná! „One woman show o vzrušení, lásce, katastrofách a spoustě pitomců, kteří zasluhují, abychom se jim společně smáli. A taky, pochopitelně, o jídle!," tak Pawlowská svůj pořad charakterizuje. Začátek je naplánován na 18. hodinu a všechny vstupenky na tuto akci byly v předprodeji vyprodány.