Číslo dne: 12

Na udělení záslužných medailí nominovali hasiči, policisté a vojáci v Ústeckém kraji celkem 12 lidí. Mezi krajskými hasiči je pět nominovaných, čtyři jsou z krajského policejního ředitelství. Na medaili jsou navrženi i dva dobrovolní hasiči a jeden voják. Záslužnou medailí Ústecký kraj oceňuje aktivní ochranu životů, zdraví a majetku. Slavnostní předání se uskuteční v říjnu.

Dostal 20 měsíců

Lovosice – O potrestání 51letého muže z Lovosicka ve čtvrtek rozhodoval soud. Muž byl přistižen na konci června při řízení auta v době, kdy měl vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Lovosičtí policisté mu včerejšího dne ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za uvedený skutek a předchozí majetkovou trestnou činnost si u soudu „vysloužil" trest odnětí svobody na dobu 20 měsíců nepodmíněně a tříletý zákaz řízení všech motorových vozidel.

Prvoligové Teplice hrají s Pardubicemi

Litoměřice – O tom, že se fotbalisté ani v letošních saharských dnech nenudí, svědčí i pozvánka divizního FK Litoměřice. „Rád bych srdečně pozval na přípravné střetnutí prvoligového FK Teplice, který v sobotu 11. července od 10:30 hodin odehraje na našem stadiónu přátelské utkání s druholigovým FK Pardubice. Přestože půjde pouze o test, ti co přijdou, se nebudou podle mého názoru nudit," obrací se na obec litoměřických fandů předseda pořádajícího FK Radek Bania.

Opraví fasádu školy i chodník

Lovosice – Vítěze dvou veřejných zakázek schválili lovosičtí radní na své poslední mimořádné schůzi. Opravu fasády 1. základní školy má podle přijatého usnesení provést firma Stavby Jožák se sídlem v Arnolticích. Práce mají začít ještě tento měsíc. Zakázku na rekonstrukci a prodloužení chodníku v Ústecké ulici pak vyhrála litoměřická firma Stavby Smola. Součástí zakázky je vybudování osmi parkovacích stání u řadových domů, rekonstrukce veřejného osvětlení, povrchu chodníku i jeho prodloužení směrem k obci Lhotka.

Na vinobraní bude i Koller

Roudnice nad Labem – V Roudnici už mají finální verzi programu letošního vinobraní. Na akci vystoupí také David Koller se svojí kapelou. Oslava vína se v Roudnici uskuteční 11. a především 12. září.

Na financování radnice přišla kontrola ROP

Třebenice – Kontrola z Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad dorazila v minulých dnech do Třebenic. Kontrolory zajímala oprava zdejší radnice, kterou město zrekonstruovalo právě díky dotaci. Jak na posledním jednání městských radních informovalo vedení města, kontrola dopadla dobře, žádné pochybení neshledala. Rekonstrukce radnice si vyžádala investici 30 milionů korun, 85 % uznatelných nákladů pokryla dotace.

Za pěnivou Důvou se vydají už potřinácté

Terezín – Dalším závodem sportovního seriálu Král Středohoří je cyklistický podnik Za pěnivou důvou, který startuje v sobotu 11. července ve 13 hodin před terezínským restaurantem Atypik (ostrý start je však až před nákladovým nádražím v Litoměřicích). Vypsány jsou znovu dvě trasy 37,1 km a 83,8 km. Do KS se započítává jen ta delší. Podrobnější informace: 776 765 036 a 607 554 945.

Jezdci budou závodit v dualu

Litoměřice – Již v sobotu 11. července se nejlepší dualisti z celé České republiky sjedou na tradiční závod horských kol na dráhu na Bílé stráni v Litoměřicích. Klání nazvané Ghost Dual Cup 2015 odstartuje v 9 hodin ráno dvouhodinový trénink. Start kvalifikačních jízd je naplánován po rozpravě s jezdci na 12.30 hodin. Ostrý závod pak odstartuje ve 13.30 hodin. Vyhlášení výsledků se uskuteční do 15 minut po ukončení finálových jízd. Přijďte zafandit!

Autokino nabízí auta 
a romantiku

Ředhošť – Další dvě promítání chystají v autokině Ředhošť. V pátek to bude druhý díl série Rychle a zběsile. Projekci bude opět předcházet soutěž o nejpovedenější upravené auto. V sobotu se pak na plátně objeví česká romantická komedie Jiřího Vejdělka Něžné vlny. Snímek z roku 2013 vypráví příběh zamilovaného Vojty a jeho nejen rodinných peripetií na pozadí roku 1989. V hlavní roli se objeví Hynek Čermák, Táňa Pauhofová nebo Robert Cejnar. Promítání začíná vždy ve 21.45.

V Milešově byl Antep nejlepší

Milešov – Tři týmy starých gard se zúčastnily fotbalového Memoriálu Josefa Brabence v Milešově, kde se kromě domácího výběru představil i Antep Teplice a Tigo 1996. Výsledky: Tigo – Milešov 5:4, Tigo – Antep Teplice 1:6, Antep Teplice – Milešov 8:2. Vítězem se stal celek Antep Teplice, druhé místo obsadilo Tigo 1996 a třetí domácí Sokol Milešov. Nejlepším střelcem byl Sakák z Antepu Teplice s pěti góly. Turnaj odřídila trojice rozhodčích Jiří Oncirk, Antonín Anderle mladší i starší.