Auto na střeše u Ostré

Úštěk - Jednotka HZS ÚK ze stanice Úštěk vyjela v úterý 25.7. v 7:20 hodin k dopravní nehodě u obce Ostré. Auto přerazilo telefonní sloup a převrátilo se na střechu. Při nehodě byl jeden člověk zraněn. Odvezla jej zdravotnická záchranná služba. Doprava byla řízena kyvadlově. Na místo byl povolán technik telefonního operátora.

V nemocnici hořel gauč

Litoměřice - V úterý 25.7. v 0:45 hodin vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Litoměřice k požáru do Městské nemocnice v Litoměřicích. Hořel zde gauč ve 4. patře. Požár uhasl ještě před příjezdem jednotky. Prostor byl zakouřen, hasiči jej odvětrali.

Čtvrtá řada seriálu 12 opic vzniká také na zámku v Libochovicích 

Libochovice – Prostory zámku v Libochovicích budou od středy 26.7. patřit filmařům. Štáb kanadské televize tam bude točit část čtvrté série seriálu 12 opic (12 Monkeys). Mysteriózní sci-fi seriál, jehož první dvě série v Česku odvysílala TV Prima, vznikl na motivy dnes už kultovního stejnojmenného filmu z roku 1995, kde hlavní roli ztvárnil Bruce Willis. Hlavní hrdina James Cole je poslán z budoucnosti, aby zachránil lidstvo před virem, který v roce 2017 zabije 7 miliard lidí. Musí najít a zabít muže, který virus vypustil a změnit tak budoucnost. Kvůli natáčení bude návštěvnický provoz zámku až do 7. srpna omezen.

Vyproštění chlapce, který spadl v Terezíně do studny.
FOTO: Třináctiletý chlapec spadl v Terezíně do studny

Litoměřická galerie zve na komentovanou prohlídku 

Litoměřice – Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích zve na komentovanou prohlídku výstavy Vladimíra Kopeckého Něco třetího mezi chaosem a řádem. Koná se ve čtvrtek 27. července od 16:30 hodin. Výstavou provede kurátorka expozice Anna Fulíková.

Některé plochy v Jiráskových sadech čeká chemické ošetření 

Litoměřice – Návštěvníci Jiráskových sadů by měli být opatrní. Ve středu 26. července tam zahradnická firma bude aplikovat chemický postřik a použije přípravky ke hnojení trávníků. Na místech, kde se tak stane, bude umístěn výstražný trojúhelník s vykřičníkem a příslušným upozorněním. „Po aplikaci je třeba dbát zhruba měsíc zvýšené opatrnosti, obzvláště u malých dětí a zvířat,“ upozornila Lenka Brožová z odboru životního prostředí městského úřadu. Což znamená omezit pikniky v trávě na plochách chemicky ošetřených a označených výstražnou tabulkou a dbát zvýšené opatrnosti u psů, kteří by měli být na vodítku.

Přívoz v Nučničkách
Přívoz přes Labe není přepych, ale často i nutnost

Lovosické informační centrum láká na knihu Paměť města  

Lovosice – Pro letošní turistickou sezónu si lovosické informační středisko připravilo několik novinek. Kromě webového portálu a nových informačních letáků se návštěvníci „íčka“ mohou těšit na upravené vydání knihy Paměť města a nové propagační a reklamní předměty. „Kniha Paměť města by měla vyjít zhruba v září. Jedná se o doplněné vydání, ve kterém se objeví dosud nezveřejněné historické pohlednice ze sbírky pana Rösslera a pana Nesvarby. O dotisk byl velký zájem, původní vydání z roku 2000 již není k sehnání,“ uvedl ředitel kulturního střediska Lovoš Vojtěch Krejčí. Kniha tentokrát vyjde také v angličtině. K dostání bude pouze v informačním středisku.

Ve středu budou omezené prohlídky litoměřické katedrály 

Litoměřice – Ve středu 26. července budou omezeny prohlídky katedrály svatého Štěpána v Litoměřicích, která je letos v létě součástí prohlídkového okruhu Otevřené kostely. „Důvodem je natáčení, které bude ve středu na Dómském náměstí probíhat,“ informovala mluvčí litoměřického biskupství Jana Michálková.

Slepé rameno řeky Labe v Litoměřicích je vlivem nízké hladiny poloprázdné. Na březích zahnívají zbytky odpadu. Rameno silně zapáchá a odrazuje návštěvníky ostrova.
FOTO: Rameno Labe kolem Střeleckého ostrova páchne a je plné odpadků