Dva obžalovaní dostali podmínku, třetí roční nepodmíněný trest. Potvrdil to předseda litoměřického soudu 
Miroslav Kureš. Tresty jsou mnohem mírnější než ty, jež určil rozsudek z roku 2009, který ale zrušil krajský soud.

Utekli za hranice
Krajský soud tehdy rozhodnutí litoměřického napadl 
s tím, že obžalovaným nebyla prokázána krádež, ale pouze zatajení věci. „Z toho také soudce vycházel, a uložil tedy mírnější tresty než v prvním rozsudku," řekl Kureš.

KDE  ASI JE? Miroslav Daňa byl ve vazbě, pak byl propuštěn a nyní je neznámo kde.V říjnu 2009 poslal litoměřický soud Libora Mirgu, Miroslava Daňa a Petra Hricka za krádež destiček v hodnotě 1,7 milionu korun na 4,5, čtyři a 3,5 roku do vězení. Současný rozsudek uložil Daňovi podmíněný trest 12 měsíců se zkušební dobou tří let, Hrickovi desetiměsíční trest s podmínkou na dva roky a Mirgovi jeden rok nepodmíněně.

Mirga však přísnější trest nedostal kvůli krádeži na Národním hřbitově. „Ale jen proto, že už předtím dostal nepodmíněný trest osm měsíců za jiný delikt v Mostě, takže se ukládal trest souhrnný," dodal Kureš. Dodal, že rozsudek ještě není pravomocný, obhajoba si ponechala lhůtu na odvolání.

Obžalovaní si rozsudek nevyslechli, hlavní líčení proti nim bylo vedeno jako proti uprchlým. Jak již Deník dříve informoval, pravděpodobně se nacházejí mimo republiku.  Destičky ze hřbitova zmizely
v dubnu 2008, trojice je prodala do sběrny v Nehasicích na Lounsku za 50 000 až 60 000 korun.

Policie ve sběrně našla jeden pytel s úlomky destiček, ostatní se ztratily. 

Destičky se jmény padlých, které zloději nestačili odnést a policie je zabavila, se vrátily do Památníku.