Dost ale ironiím. Faktem zůstává, že dopravních značek tu je, jak stromů v lese Řáholci. Na obvodu náměstí jsme napočítali 36 tyčí, vně dalších 12, a na nich zhruba 90 tabulek. Brzy k nim přibude dalších sedm. Je to nutné? Odborníci tvrdí, že ano.
Značení placeného parkování je na náměstí už řadu let.

„My jsme si po zralé úvaze, aby nevznikaly aplikační výklady a na to problémy v praxi, jako je, kam co platí a neplatí, rozhodli upřesnit místa a k tomu je vybavit několika novými značkami pro placené parkovné. Zásadně platí, že značka, aby byla platná, musí být umístěna vpravo ve směru jízdy. Bohužel, město rozhodlo mít na náměstí parkoviště, tak musí být podle uspořádání a platné legislativy vyznačené. Na straně u radnice by správně mělo být značek ještě víc," uvedl na náš dotaz Jan Jakub, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Litoměřicích.

Městští strážníci se občas setkávají s výmluvou řidičů, kteří špatně zaparkovali, že si značky nevšimli. „Zda je dopravních značek moc nebo málo, je otázka názoru. Pro některé řidiče nebude dopravních značek nikdy dost, ti se jich nevšímají vůbec, proto jim často i opakovaně obujeme kolo botičkou," říká Ivan Králik, velitel Městské policie Litoměřice.

Historickému jádru města parkování aut nedělá ozdobu, ale k radikálnímu řešení ještě nikdo z politiků nenašel odvahu. Přitom parkoviště v okruhu půl kilometru, což je trasa, kterou i senior urazí za 10 minut, nejsou úplně vytížena.