Spory vygradovaly odvoláním dozorčí rady nemocnice na radě města 19. července. Mezian chyběl  – byl na schůzce s ředitelem slánské nemocnice Jiřím Šimákem.

„V době, kdy měl zasedat v radě, vykonával svou předvolební kampaň v nemocnici ve Slaném," reagoval radní Pavel Kejř (ODS).

„Pět radních ODS si dokáže prosadit cokoliv potřebuje. Není tedy nutné, abych v Radě města Litoměřice nadále setrvával. Na posledním jednání radní ODS ukázali, že zařadí i bod, který nebyl na pořadu hlasování. To, že se bude rozhodovat o odvolání Dozorčí rady Městské nemocnice v Litoměřicích, nebylo se mnou konzultováno. Takto se chovat ke koaličnímu radnímu je nekorektní a nedůstojné," uvedl Mezian.

Ten se rozhodl odejít z rady města.  „Nechci jako radní asistovat u rozhodnutí, která budou nevratná. Tím, že ODS si nepřeje, abych byl členem Dozorčí rady Městské nemocnice v Litoměřicích, nebudu mít přístup k nezbytným informacím o hospodaření nemocnice. Poté ale nemohu o plánovaných rozhodnutích kvalifikovaně hlasovat."

Podle Radka Lončáka (ODS), radního a odvolaného předsedy dozorčí rady, bylo cílem sjednotit funkční období všech členů. „K odvolání jsme proto přistoupili 19. července tak, aby mohlo již 2.8. dojít zase ke  jmenování."

„Celou záležitost proto považujeme za snahu radního o zviditelnění se v době předvolební kampaně do Senátu," konstatoval o Mezianovi  Kejř.