Do parlamentu vstupuje podle svých slov s realistickým pohledem na věc.

Druhé místo v republice je lepší, než vám prorokovaly mnohé předvolební odhady, co myslíte?
Jednoznačně jsme se s profesorem Petrem Fialou shodli, že pokud dospějeme ke dvanácti procentům, tak jsme udělali vše, co bylo možné udělat. Takže s ohledem na čísla mohu říct, že z 95 procent jsme provedli vše dobře. Za situace, kdy jsme nepropírali populistická témata, lze říci, že jsme udělali maximum. Ačkoli i populistické téma lze uchopit inteligentně. Stačí se podívat na Rakousko.

Zůstanete ve funkci místostarosty Litoměřic?
Jelikož ve Sněmovně nejspíš zamíříme do opozice a tam ta práce není tak složitá, zůstanu ve funkci na litoměřické radnici. Ostatně, většina práce v parlamentu nebo na radnici, laicky řečeno, spočívá ve čtení materiálů a přípravě na hlasování a číst můžu v podstatě všude. Stěhovaní do Prahy nepřichází v úvahu. Na Malostranské náměstí to je hodinu a čtvrt cesty. Takové dojíždění mi nevadí.

Vysokoškolská studentka Tereza Hyťhová (SPD) z Krupky je nejmladší krajskou zastupitelkou v České republice.
Věřím, že dostuduji vysokou školu a také se budu naplno věnovat Sněmovně

Co jako poslanec můžete pro region udělat?
Jsem sice zvolen za Ústecký kraj, ale pro všechny obyvatele země. S tím počtem mandátů nejspíš moc zásadního neprosadíme. Buďme realističtí, na zrušení EET můžeme zapomenout. Na to nemáme. U některých zbytečných norem ale můžeme navrhnout omezení.