Koruna králů

Kopii královské koruny českých korunovačních klenotů v sobotu od 10 do 15.30 vystavív litoměřickém hradu. Součástí akce je další kulturní program.


Rozsvítí strom

V neděli 30. 11. rozsvítí v Libochovicích vánoční strom. Akce začíná na náměstí v 11 hodin tržištěm, od 15 hodin bude k vidění živý betlém, od 16.15 divadelní betlémský příběh, strom se rozzáří v 17 hodin. O den dříve, tedy v sobotu, rozsvítí strom také v Terezíně, a to v 16.30. Akce ale začíná už v 11 hodin tržištěm. V 17 hodin v kostele zazpívá Cantica Bohemica.


Vltava v Baronce

Legendární kapela Vltavav čele s Robertem Nebřenským připravila na 29. listopadu koncert v Litoměřicích v hudebním klubu Baronka. Během podzimního turné se kapela představuje v novém složení a s obměněným repertoárem. Příští rok chtějí navíc vydat desku a DVD. Začátek koncertu je naplánován na 21 hodin. Jako host vystoupí teplická kapela Four Brains.


Koncert v kostele

V sobotu 29. 11. se v Mírovém kostele Církve československé husitské v ulici Karla Maličkého v Lovosicích uskuteční první předvánoční koncert, na kterém vystoupí česká zpěvačka Dana Krausová za doprovodu kláves Ester Godovské. Zaznějí například skladby barokního varhaníka a skladatele Adama Michny z Otradovic. Koncert začíná v 17 hodin.


Adventní jarmark

V Třebenicích na Paříkově náměstí se 29. 11. od 14 hodin uskuteční Adventní jarmark.