Ty nadcházející se po několika letech uskuteční na sněhu a při teplotě pod bodem mrazu. Tipů na vycházku v regionu je hned několik.

Správa hradu Hazmburk otevřela mimořádně jeho bránu už při vánočních svátcích. Na Boží hod a na svatého Štěpána sem dorazilo téměř 140 turistů.

Pokochat se pohledem z majestátní zříceniny je možné až do 4. ledna každý den od 10 do 16 hodin. Zavřeno bude pouze při tvorbě ledovky.

Litoměřičtí turisté zvou  na jubilejní 50. výstup na Radobýl (399 m n. m.), který je zařazen mezi významné celostátní akce Klubu českých turistů. Pod vrcholem kopce lze v době od 9 do 13 hodin zakoupit jubilejní turistickou známku a výroční turistickou nálepku.

Na vrchol Lovoše (570) zve už na 37. výstup KČT Lovosice. Výšlap na Říp z Roudnice nad Labem pořádá TJ Sokol, sraz je v 9 hodin u obchodního domu Říp. Na Řípu se návštěvníci poprvé setkají s koledníky Tříkrálové sbírky a v 15 hodin se můžou zúčastnit mše svaté.

Na Špičák nad Stračím zvou skauti ze Štětí, sraz mají v 10 hodin u restaurace Gerla. Pod Sedlem (728), druhým nejvyšším vrcholem Českého středohoří, v místě zvaném U tří pánů, se už tradičně sejdou ve 13 hodin kamarádi, přátelé a další turisté z okolních obcí. Na Lipskou horu (638) zvou v 11 hodin provozovatelé hospůdky v Mrsklesích.