Například ústecká zoologická zahrada pořádá akci s názvem Hurá na prázdniny. „Školáci s vyznamenáním mohou od pátku 29. června do neděle 1. července navštívit zoo zdarma. Pro využití volného vstupu stačí ukázat pokladní vysvědčení,“ vysvětluje za ústeckou zoo Nikola Roštejnská. V areálu bude pro děti připravený také soutěžní kvíz na téma jednotlivých školních předmětů. „Po odevzdání vyplněného tiketu na pokladnách se mohou účastníci také zapojit do slosování o ceny,“ podotýká Roštejnská.

Akce pro děti v Zoo Děčín. Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Vanžura Alexandr„Hurá prázdniny“ pro jedničkáře proběhne rovněž v děčínské zoo. „Stačí ukázat vysvědčení na pokladně. Když bude plné jedniček, pustíme školáky za zvířátky zadarmo,“ potvrzuje za Zoo Děčín Alena Houšková. Akce se týká rovněž expozice Rajské ostrovy. „Příští víkend také startuje každodenní komentované krmení makaků chocholatých, tapíra jihoamerického, vydry říční, klokana rudokrkého či mravenečníka velkého,“ zmiňuje Houšková.

V příštím roce představí děčínská zoo k 70. výročí od svého otevření nové expozice se zvířaty, jako je kamzík bělák, výr virginský či rosomák sibiřský.

V Chomutově jen s třídou

V zooparku v Chomutově speciální akci k vysvědčení neplánují. „Všechny chomutovské školy a školky včetně těch soukromých mají už nyní do areálu vstup zdarma. Podmínkou je pouze seznam dětí a pedagogů s razítkem školy, který výprava ukáže na bráně,“ připomíná ředitelka zooparku Věra Fryčová.

První kombajny v Ústeckém kraji vyjely ve Straškově na Litoměřicku do polí letos o tři neděle dříve než je obvyklé.
OBRAZEM: Žně v kraji začaly o týdny dříve. Úroda bude slabší

V pondělí 2. července představí chomutovský zoopark nové logo včetně nové image. Do budoucna také plánuje vybudovat větší expozici pro kunovitou šelmu charza či inovovat informační systém.