Práce zahrnovaly například nové drenáže, trávník nebo nové oplocení s 3D prolisy. Změny doznala i tréninková plocha s brankami, záchytnými sítěmi a osvětlením. Starosta Hoštky Milan Konfršt přiblížil, že stávající zalévání trávníků ze závlahového vodovodu doplnil jako záložní zdroj ještě vrt.

Deník na návštěvěZdroj: Deník„Nechali jsme ho udělat přímo u hřiště, nechtěli jsme tak velkou investici zmařit. V létě totiž občas docházelo k tomu, že se závlahový vodovod porouchal nebo v něm nebylo dost vody. Trávník je však potřeba stále zalévat,“ vysvětlil starosta. Hřiště hlídá také kamerový systém a na jaře tam přibudou ještě nové lavičky.

Radost z nového sportoviště ale nabourávají opatření proti koronaviru. Fotbalisté si totiž na hřišti zatím zahrát nemohli. Všech šest týmů v podobě starší a mladší přípravky, žáků, dorostu, dospělých a staré gardy si proto musí počkat, až se epidemická situace zlepší. „I proto, že máme tolik týmů, zvláště dětí, jsme neváhali do rekonstrukce hřiště investovat. Vnímáme to jako podporu volného času a prevenci. Je pořád lepší, když děti běhají po hřišti než po ulicích,“ poznamenal Konfršt.

Každý, kdo odevzdá na svěrný dvůr jakýkoli odpad, dostane lístek s číslem. Přičemž všechna vydaná čísla se jednou za čtvrt roku slosují a první tři výherci obdrží finanční odměnu. Na snímku je starosta města Milan Konfršt s losovacím bubnem.
Hoštka letos rozdá obyvatelům další kompostéry. Zájem je o ně velký

Další investicí, která s fotbalem v Hoštce souvisí, je i pořízení nového minibusu. Město ho chce koupit ještě v letošním roce. Na utkání v okolí se jím budou dopravovat hlavně malí fotbalisté. Využívat ho ale budou moci v případě potřeby i ostatní spolky, které ve městě působí.

Novinky v podobě haly se dočkají také tenisté, kteří v blízkosti fotbalového hřiště využívají čtyři kurty. Město o stavbě haly uvažuje už přes deset let. „Máme na ni připraveno 3,5 milionu korun. Tenisté souhlasili, že náklady na její provoz ponesou sami. Výhodou je, že budou moci hrát i v zimě,“ doplnil starosta.